Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!
Könnyű
3 személy
40 perc
Hozzávalók
3 személyre
1/2 zacskó Bondulle Vapeur zöldborsó
25 dkg lazacfilé
300 g fusilli
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
1 citrom héja, ½ citrom leve
parmezán
olívaolaj
só
bors
25 dkg lazacfilé
300 g fusilli
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
1 citrom héja, ½ citrom leve
parmezán
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 3 személyre
1/2 zacskó Bondulle Vapeur zöldborsó
25 dkg lazacfilé
300 g fusilli
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
1 citrom héja, ½ citrom leve
parmezán
olívaolaj
só
bors
25 dkg lazacfilé
300 g fusilli
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
1 citrom héja, ½ citrom leve
parmezán
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Egy lábosban forraljunk sós vizet a tésztának.
- lépés 2Kockázzuk fel a lazacot.
- lépés 3Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a lazacot és szórjuk bele a zöldborsót.
- lépés 4Öntsük hozzá a tejszínt és a mascarponét, sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a citrom héját, majd főzzük addig, ameddig a lazac halvány rózsaszínű lesz.
- lépés 5Végül csavarjuk bele a fél citrom levét és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
- lépés 6Merjünk ki a tésztából és halmozzuk a lazacos öntetet a tetejére, zöldséghámozóval vágjunk forgácsokat rá a parmezánból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Póréhagymás-zöldborsós spagetti
20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldborsót vajjal és tejszínnel krémesítjük, végül reszelt citromhéjjal ízesítjük. Frissen főtt spagettivel összeforgatva kellemes, izgalmas receptet kapunk.
Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsókrémmel
Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk, úgy, hogy az alja egyben tartsa a szemeket. Az így kapott rétegeket kenjük meg fokhagymás -zöldfűszeres olívaolajjal, majd így süssük meg a burgonyákat. Mentás, újhagymás zöldborsókrémet kínáljunk mellé.
Finn lazacleves zöldborsóval
Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!
Fedezze fel ezt is...