Zöldborsós-lazacos fusilli
25 dkg lazacfilé
300 g fusilli
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
1 citrom héja, ½ citrom leve
parmezán
olívaolaj
só
bors
25 dkg lazacfilé
300 g fusilli
2 dl tejszín
2 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
1 citrom héja, ½ citrom leve
parmezán
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Egy lábosban forraljunk sós vizet a tésztának.
- lépés 2Kockázzuk fel a lazacot.
- lépés 3Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a lazacot és szórjuk bele a zöldborsót.
- lépés 4Öntsük hozzá a tejszínt és a mascarponét, sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a citrom héját, majd főzzük addig, ameddig a lazac halvány rózsaszínű lesz.
- lépés 5Végül csavarjuk bele a fél citrom levét és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
- lépés 6Merjünk ki a tésztából és halmozzuk a lazacos öntetet a tetejére, zöldséghámozóval vágjunk forgácsokat rá a parmezánból.
Póréhagymás-zöldborsós spagetti
20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldborsót vajjal és tejszínnel krémesítjük, végül reszelt citromhéjjal ízesítjük. Frissen főtt spagettivel összeforgatva kellemes, izgalmas receptet kapunk.
Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsókrémmel
Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk, úgy, hogy az alja egyben tartsa a szemeket. Az így kapott rétegeket kenjük meg fokhagymás -zöldfűszeres olívaolajjal, majd így süssük meg a burgonyákat. Mentás, újhagymás zöldborsókrémet kínáljunk mellé.
Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.