1. >Receptek
  2. >Zöldborsós-lazacos fusilli

Zöldborsós-lazacos fusilli

Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!
Könnyű
3 személy
40 perc
Hozzávalók
3 személyre
1/2 zacskó Bondulle Vapeur zöldborsó

25 dkg lazacfilé

300 g fusilli

2 dl tejszín

2 ek. mascarpone

1 csokor petrezselyem

1 citrom héja, ½ citrom leve

parmezán

olívaolaj



bors
hozzávalók 3 személyre
1/2 zacskó Bondulle Vapeur zöldborsó

25 dkg lazacfilé

300 g fusilli

2 dl tejszín

2 ek. mascarpone

1 csokor petrezselyem

1 citrom héja, ½ citrom leve

parmezán

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    Egy lábosban forraljunk sós vizet a tésztának.
  2. lépés 2
    Kockázzuk fel a lazacot.
  3. lépés 3
    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a lazacot és szórjuk bele a zöldborsót.
  4. lépés 4
    Öntsük hozzá a tejszínt és a mascarponét, sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a citrom héját, majd főzzük addig, ameddig a lazac halvány rózsaszínű lesz.
  5. lépés 5
    Végül csavarjuk bele a fél citrom levét és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
  6. lépés 6
    Merjünk ki a tésztából és halmozzuk a lazacos öntetet a tetejére, zöldséghámozóval vágjunk forgácsokat rá a parmezánból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, c...

    Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és krumplival. Mellé friss zöldsalátát és egy enyhén csípős, chilis, lime-os majonézt kínáljunk. Igazi családbarát recept: könnyen elkészíthető és mindenki szeretni fogja.

  • Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, ...

  • Zöldfőzelék buggyantott tojással

    Fokhagymás, vajas, petrezselymes zöldfőzelék recept, saját magával sűrítve. Tetején szemet gyönyörkö...