Krémes spenótleves
Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Zöld Mix Krémleves Zöldségkeverék
100 g bébispenót
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1,5 dl tejszín
½ l alaplé
2 szelet kovászos kenyér
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
100 g bébispenót
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1,5 dl tejszín
½ l alaplé
2 szelet kovászos kenyér
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Zöld Mix Krémleves Zöldségkeverék
100 g bébispenót
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1,5 dl tejszín
½ l alaplé
2 szelet kovászos kenyér
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
100 g bébispenót
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1,5 dl tejszín
½ l alaplé
2 szelet kovászos kenyér
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
- lépés 1Szeleteljük fel a póréhagymát és vágjuk apróra a fokhagymát. Olvasszunk fel 40 g vajat és dinszteljük meg a hagymákat.
- lépés 2Adjuk a lábashoz a zöldségkeveréket, majd öntsük fel az alaplével és forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót.
- lépés 3Kockázzuk fel a kenyeret és a maradék vaj és egy kevés olívaolaj keverékén egy serpenyőben pirítsuk meg.
- lépés 4Adjuk a leveshez a bébispenótot, keverjük a levesbe, majd botmixerrel pürésítsük.
- lépés 5Keverjünk 1 dl tejszínt a krémleveshez.Keverjünk 1 dl tejszínt a krémleveshez.
- lépés 6Tálaláskor adjunk hozzá a krutont és öntsünk egy kevés tejszínt a kimert leves tetejére. Őröljünk rá friss borsot.
Fedezze fel ezt is...