Krémes spenótleves
Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Zöld Mix Krémleves Zöldségkeverék
100 g bébispenót
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1,5 dl tejszín
½ l alaplé
2 szelet kovászos kenyér
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
100 g bébispenót
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1,5 dl tejszín
½ l alaplé
2 szelet kovászos kenyér
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Zöld Mix Krémleves Zöldségkeverék
100 g bébispenót
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1,5 dl tejszín
½ l alaplé
2 szelet kovászos kenyér
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
100 g bébispenót
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1,5 dl tejszín
½ l alaplé
2 szelet kovászos kenyér
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
- lépés 1Szeleteljük fel a póréhagymát és vágjuk apróra a fokhagymát. Olvasszunk fel 40 g vajat és dinszteljük meg a hagymákat.
- lépés 2Adjuk a lábashoz a zöldségkeveréket, majd öntsük fel az alaplével és forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót.
- lépés 3Kockázzuk fel a kenyeret és a maradék vaj és egy kevés olívaolaj keverékén egy serpenyőben pirítsuk meg.
- lépés 4Adjuk a leveshez a bébispenótot, keverjük a levesbe, majd botmixerrel pürésítsük.
- lépés 5Keverjünk 1 dl tejszínt a krémleveshez.Keverjünk 1 dl tejszínt a krémleveshez.
- lépés 6Tálaláskor adjunk hozzá a krutont és öntsünk egy kevés tejszínt a kimert leves tetejére. Őröljünk rá friss borsot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Lazacos koulibiac
Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.
Karácsonyi koszorú
Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valamint ropogós pisztáciával és áfonyával töltött koszorú korona legalább olyan finom lesz, mint amilyen szép!
Kecskesajtos penne
Izgalmas, krémes fogás színes pennével! A különleges szósz a vajtól lesz krémes, pikáns ízét a kecskesajt adja, amit remekül kiegészít a kakukkfű és a reszelt citromhéj. Kerülhet még bele egy kevés spenót is.
Fedezze fel ezt is...