Pinterest

Krémes spenótleves

Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Zöld Mix Krémleves Zöldségkeverék

100 g bébispenót

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

60 g vaj

1,5 dl tejszín

½ l alaplé

2 szelet kovászos kenyér



bors

szerecsendió

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Zöld Mix Krémleves Zöldségkeverék

100 g bébispenót

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

60 g vaj

1,5 dl tejszín

½ l alaplé

2 szelet kovászos kenyér



bors

szerecsendió

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Zöld mix Krémleves zöldségkeverékFagyasztott Zöld mix Krémleves zöldségkeverék
  1. lépés 1
    Szeleteljük fel a póréhagymát és vágjuk apróra a fokhagymát. Olvasszunk fel 40 g vajat és dinszteljük meg a hagymákat.
  2. lépés 2
    Adjuk a lábashoz a zöldségkeveréket, majd öntsük fel az alaplével és forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót.
  3. lépés 3
    Kockázzuk fel a kenyeret és a maradék vaj és egy kevés olívaolaj keverékén egy serpenyőben pirítsuk meg.
  4. lépés 4
    Adjuk a leveshez a bébispenótot, keverjük a levesbe, majd botmixerrel pürésítsük.
  5. lépés 5
    Keverjünk 1 dl tejszínt a krémleveshez.Keverjünk 1 dl tejszínt a krémleveshez.
  6. lépés 6
    Tálaláskor adjunk hozzá a krutont és öntsünk egy kevés tejszínt a kimert leves tetejére. Őröljünk rá friss borsot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel

    Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel

    Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével és zöld színű zöldségekkel tálalva.

  • Cukkini pestós, zöldbabos nyári tésztasaláta

    Cukkini pestós, zöldbabos nyári tésztasaláta

    A klasszikus fogással ellentétben ez a tésztasaláta cukkini pestóval készül, és zsenge zöldbabbal, valamint grillezett cukkinivel egészül ki. Krémes textúráját a cukkinis-parmezános-citrusos szósznak köszönheti, ami nyári hangulatot kölcsönöz a receptnek.

  • Póréhagymás-zöldborsós spagetti

    Póréhagymás-zöldborsós spagetti

    20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldborsót vajjal és tejszínnel krémesítjük, végül reszelt citromhéjjal ízesítjük. Frissen főtt spagettivel összeforgatva kellemes, izgalmas receptet kapunk.