Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
100 g sonka
3-4 tojás
1 kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
100 g sonka
3-4 tojás
1 kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
100 g sonka
3-4 tojás
1 kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
100 g sonka
3-4 tojás
1 kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát és egy serpenyőben olívaolajon dinszteljük meg.
- lépés 2Adjuk hozzá a zöldborsót, keverjük át és öntsük hozzá az alaplevet. Főzzük kb. 5 percig ameddig a folyadék elpárolog.
- lépés 3Keverjük hozzá a felkockázott sonkát, enyhén sózzuk és borsozzuk.
- lépés 4Csináljunk kis mélyedéseket a tojásnak és üssük bele. Süssük készre.
- lépés 5Tálaljuk friss kenyérrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!
Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves
Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.
Fedezze fel ezt is...