Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
100 g sonka
3-4 tojás
1 kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
100 g sonka
3-4 tojás
1 kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
100 g sonka
3-4 tojás
1 kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
100 g sonka
3-4 tojás
1 kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát és egy serpenyőben olívaolajon dinszteljük meg.
- lépés 2Adjuk hozzá a zöldborsót, keverjük át és öntsük hozzá az alaplevet. Főzzük kb. 5 percig ameddig a folyadék elpárolog.
- lépés 3Keverjük hozzá a felkockázott sonkát, enyhén sózzuk és borsozzuk.
- lépés 4Csináljunk kis mélyedéseket a tojásnak és üssük bele. Süssük készre.
- lépés 5Tálaljuk friss kenyérrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves
Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!
Fedezze fel ezt is...