1. >Receptek
  2. >Póréhagymás-zöldborsós spagetti

Póréhagymás-zöldborsós spagetti

20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldborsót vajjal és tejszínnel krémesítjük, végül reszelt citromhéjjal ízesítjük. Frissen főtt spagettivel összeforgatva kellemes, izgalmas receptet kapunk.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 konzerv Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó

1 póréhagyma

3 gerezd fokhagyma

30 g vaj

2 dl tejszín

1 citrom

250 g spagetti



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 konzerv Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó

1 póréhagyma

3 gerezd fokhagyma

30 g vaj

2 dl tejszín

1 citrom

250 g spagetti



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur Zsenge Zöldborsó
  1. lépés 1
    A póréhagymát vágjuk vastagabb szeletekre és kezdjük el párolni olívaolajon.
  2. lépés 2
    Tegyük fel főni a spagettit.
  3. lépés 3
    Ha a póréhagyma szép aranybarnára párolódott, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is és további 2 percig kevergessük. Adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a zöldborsót. Kevergessük, ameddig besűrűsödik a szósz.
  4. lépés 4
    Reszeljünk bele citromhéjat és csepegtessünk egy keveset a citrom levéből is.
  5. lépés 5
    Tálaláskor halmozzunk a spagettire a krémes szószból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsókrémmel

    Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk, úgy, hogy az alja egyben tartsa a szemeket. Az így kapott rétegeket kenjük meg fokhagymás -zöldfűszeres olívaolajjal, majd így süssük meg a burgonyákat. Mentás, újhagymás zöldborsókrémet kínáljunk mellé.

  • Zöldborsós-lazacos fusilli

    Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!

  • Finn lazacleves zöldborsóval

    Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!