Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsókrémmel
Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk, úgy, hogy az alja egyben tartsa a szemeket. Az így kapott rétegeket kenjük meg fokhagymás -zöldfűszeres olívaolajjal, majd így süssük meg a burgonyákat. Mentás, újhagymás zöldborsókrémet kínáljunk mellé.
Könnyű
3 személy
30 perc
60 perc
Hozzávalók
3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur Fagyasztott Zöldborsó
6 közepes burgonya
2 ek. natúr krémsajt
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszerek vegyesen: pl. petrezselyem, kakukkfű, rozmaring, snidling
2 szál újhagyma
1 citrom
olívaolaj
5 dkg vaj
menta
só
bors
6 közepes burgonya
2 ek. natúr krémsajt
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszerek vegyesen: pl. petrezselyem, kakukkfű, rozmaring, snidling
2 szál újhagyma
1 citrom
olívaolaj
5 dkg vaj
menta
só
bors
hozzávalók 3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur Fagyasztott Zöldborsó
6 közepes burgonya
2 ek. natúr krémsajt
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszerek vegyesen: pl. petrezselyem, kakukkfű, rozmaring, snidling
2 szál újhagyma
1 citrom
olívaolaj
5 dkg vaj
menta
só
bors
6 közepes burgonya
2 ek. natúr krémsajt
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszerek vegyesen: pl. petrezselyem, kakukkfű, rozmaring, snidling
2 szál újhagyma
1 citrom
olívaolaj
5 dkg vaj
menta
só
bors
- lépés 1A burgonyákat mossuk meg és éles késsel kb. 2-3 mm-enként irdaljuk be úgy, hogy az alja egyben maradjon. Ebben segítségünkre lehet, ha 2 evőpálcikát teszünk a burgonya két oldalára, ez nem engedi, hogy a kés végig szaladjon benne.
- lépés 2Olvasszuk fel a vajat és én öntsünk hozzá az olívaolajat, majd reszeljük bele az egyik fokhagymát és adjuk hozzá a vágott zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Egy ecsettel kenjük meg a burgonyát a fűszeres olajjal, úgy, hogy jusson a rétegek közé is. Tegyük egy tepsire és helyezzük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük készre kb. 1 óra alatt, amíg kívül ropogós, belül puha lesz. Sütés közben néhányszor kenjük át a kicsorgó zsiradékkal a krumplikat.
- lépés 4A zöldborsót főzzük készre 3 perc alatt, majd tegyük késes robotgépbe, adjuk hozzá a krémsajtot, kevés olívaolajat, a citrom reszelt héját, a felszeletelt újhagymát, 1 fokhagymagerezdet és kis markényi mentát. Sózzuk, borsozzuk és pürésítsük.
- lépés 5Tálaláskor kínáljunk a krumpli mellé a zöldborsó krémből.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Póréhagymás-zöldborsós spagetti
20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldborsót vajjal és tejszínnel krémesítjük, végül reszelt citromhéjjal ízesítjük. Frissen főtt spagettivel összeforgatva kellemes, izgalmas receptet kapunk.
Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!
Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel
Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével és zöld színű zöldségekkel tálalva.
Fedezze fel ezt is...