Mi a Good Lunch?
Hüvelyesek, zöldségek és gabonafélék kiegyensúlyozott arányú keveréke egy csipet fűszerrel és pár csepp extra szűz olívaolajjal. Teljes étel vagy köret, ami melegen vagy akár hidegen is fogyasztható, az elkészítése pedig csupán 1 percet vesz igénybe. Remek, ízletes növényi fehérjeforrás egy jó adag rosttal.
összetevők
tápérték
Hőkezelés
Fedezze fel receptjeinket
Majonézes újkrumplisaláta zöldbabbal és zöldborsóval
Készítsünk hideg újburgonya salátát, használjuk ki a szezont! Zöldbabbal, zöldborsóval és mentás-dijoni mustáros öntettel tökéletes és ellenállhatatlan nyári receptet kapunk.
Ripsz-ropsz zöldborsófőzelék
Gyors, hagyományos zöldborsófőzelék recept. Bár hagyományos ételről van szó, nem mindegy, hogyan készítjük. Akkor lesz igazán finom, ha a borsó zsenge, a főzelék állaga pedig krémes.
Zöldfűszeres frittata zöldborsóval
Könnyű, nyári recept az olaszok tojáslepénye zöldborsóval, friss nyári zöldfűszerekkel, újkrumplival, sonkával, spenóttal és cheddar sajttal. Zöldsalátával tálalva finom ebéd vagy vacsora lehet.
Mi a tönkölybúza?
A tönköly régi gabonaféle, Magyarországon is őshonos növény, amely egyre népszerűbb a búza alternatívájaként. A közönséges búzához képest magasabb a fehérjetartalma és gazdagabb ásványi anyagokban. Szinte az összes B-vitamin megtalálható benne. Bár a tönkölybúza glutént is tartalmaz, könnyebben emészthető és a tönkölybúza fehérje jótékonyan hozzájárul az izmok építéséhez. A rizshez hasonlóan fél óra alatt megfő.