Mi a Good Lunch?
Hüvelyesek, zöldségek és gabonafélék kiegyensúlyozott arányú keveréke egy csipet fűszerrel és pár csepp extra szűz olívaolajjal. Teljes étel vagy köret, ami melegen vagy akár hidegen is fogyasztható, az elkészítése pedig csupán 1 percet vesz igénybe. Remek, ízletes növényi fehérjeforrás egy jó adag rosttal.
összetevők
tápérték
Hőkezelés
Fedezze fel receptjeinket
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Ripsz-ropsz zöldborsófőzelék
Egy jól bevált borsófőzelék recept, amit egyszerű elkészíteni, mégis minden benne van, amit egy krémes, házias főzeléktől elvárunk.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Finn lazacleves zöldborsóval
Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Karácsonyi pulykatekercs borsópürével
Különleges, karácsonyi fűszerezésű recept az ünnepekre! Pikáns, gesztenyés omlós hústekercs könnyed zöldborsópürével készítve, ami a karácsonyi menüsorban és az ünnepi asztalon is jól mutat.
Mi a tönkölybúza?
A tönköly régi gabonaféle, Magyarországon is őshonos növény, amely egyre népszerűbb a búza alternatívájaként. A közönséges búzához képest magasabb a fehérjetartalma és gazdagabb ásványi anyagokban. Szinte az összes B-vitamin megtalálható benne. Bár a tönkölybúza glutént is tartalmaz, könnyebben emészthető és a tönkölybúza fehérje jótékonyan hozzájárul az izmok építéséhez. A rizshez hasonlóan fél óra alatt megfő.



















