Vegán zöldborsó fagylalt
Csak pár hozzávaló szükséges hozzá, és házilag is finom fagyit gyárthatunk magunknak! Fagyasztott érett banán, mirelit Vapeur zöldborsó, ananász, lime leve és héja, menta - Az alapanyagokat csak összeturmixoljuk és kész is a krémes, frissítő recept, amiről senki sem gondolja majd, hogy miért zöld színű.
Könnyű
2 személy
15 perc
Hozzávalók
2 személyre
150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
3 db túlérett banán (kívülről már erősen barna foltos)
1 lime leve és héja
1 marék menta
2 ek. méz
díszítéshez: kókuszpehely és pár levél menta
3 db túlérett banán (kívülről már erősen barna foltos)
1 lime leve és héja
1 marék menta
2 ek. méz
díszítéshez: kókuszpehely és pár levél menta
hozzávalók 2 személyre
150 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
3 db túlérett banán (kívülről már erősen barna foltos)
1 lime leve és héja
1 marék menta
2 ek. méz
díszítéshez: kókuszpehely és pár levél menta
3 db túlérett banán (kívülről már erősen barna foltos)
1 lime leve és héja
1 marék menta
2 ek. méz
díszítéshez: kókuszpehely és pár levél menta
- lépés 1A túlérett, barnuló banánokat pucoljuk meg, majd vágjuk közepes karikákra, tegyük egy zacskóba, úgy, hogy lehetőleg ne érjenek össze, majd tegyük a fagyasztóba.
- lépés 2Másnap vagy amikor a banán teljesen megfagyott, tegyük egy késes aprítóba vagy turmixgépbe. A zöldborsót forrázzuk le lobogó vízzel, majd szűrjük le, öblítsük át hidegvízzel, csöpögtessük le és adjuk a banánhoz.
- lépés 3Adjuk hozzá a mézet, a mentát és a lime héját és levét, majd turmixoljuk krémesre.
- lépés 4Azonnal fogyasszuk: tálaljuk ki kis tálkákba, szórjuk meg kókuszpehellyel és díszítsük friss mentával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves
Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.
Spenótos zöldborsókrémleves
Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!
Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!
Fedezze fel ezt is...