Pinterest

Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék

1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 fej karalábé

3 szál újhagyma

4 friss tojás

1 csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

½ l tej

3 dkg vaj

olívaolaj

2 ek kukoricakemenyítő



bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék

1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 fej karalábé

3 szál újhagyma

4 friss tojás

1 csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

½ l tej

3 dkg vaj

olívaolaj

2 ek kukoricakemenyítő



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur ZöldborsóFagyasztott Vapeur Zöldborsó
  1. lépés 1
    Olívaolaj és vaj keverékén pároljuk meg a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöldségkeveréket és a kockára vágott karalábét.
  2. lépés 2
    Öntsük fel a tejjel, majd óvatosan forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, újra forraljuk fel és főzzük pár percig.
  3. lépés 3
    Egy kis tálkában két evőkanálnyi kukoricakeményítőhöz adjunk egy kis hideg vizet és keverjük csomómentesre. Öntsük a főzelékhez – közben folyamatosan keverjük - és főzzük össze, ameddig besűrűsödik. Ezután dobjunk bele a vajat is és keverjük el.
  4. lépés 4
    A buggyantott tojáshoz forraljuk vizet egy kisebb lábosban, majd vegyünk vissza a hőfokot egészen alacsonyra, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz. A tojásokat egyesével főzzük meg: üssük egy kis tálkába a tojást, majd óvatosan, a víz tetejének közvetlen közeléből óvatosan csúsztassuk a tojást a vízbe. Főzzük pontosan 3 percig, majd egy szűrőkanál segítségével emeljük ki. Tegyünk így a többi 3 tojással is.
  5. lépés 5
    Tálaláskor szórjunk a főzelékre frissen vágott petrezselymet és helyezzük a tetejére a buggyantott tojást.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Újburgonya saláta

    Újburgonya saláta

    Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

  • Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával

    Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával

    Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.