Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 fej karalábé
3 szál újhagyma
4 friss tojás
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
½ l tej
3 dkg vaj
olívaolaj
2 ek kukoricakemenyítő
só
bors
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 fej karalábé
3 szál újhagyma
4 friss tojás
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
½ l tej
3 dkg vaj
olívaolaj
2 ek kukoricakemenyítő
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 fej karalábé
3 szál újhagyma
4 friss tojás
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
½ l tej
3 dkg vaj
olívaolaj
2 ek kukoricakemenyítő
só
bors
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 fej karalábé
3 szál újhagyma
4 friss tojás
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
½ l tej
3 dkg vaj
olívaolaj
2 ek kukoricakemenyítő
só
bors
- lépés 1Olívaolaj és vaj keverékén pároljuk meg a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöldségkeveréket és a kockára vágott karalábét.
- lépés 2Öntsük fel a tejjel, majd óvatosan forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, újra forraljuk fel és főzzük pár percig.
- lépés 3Egy kis tálkában két evőkanálnyi kukoricakeményítőhöz adjunk egy kis hideg vizet és keverjük csomómentesre. Öntsük a főzelékhez – közben folyamatosan keverjük - és főzzük össze, ameddig besűrűsödik. Ezután dobjunk bele a vajat is és keverjük el.
- lépés 4A buggyantott tojáshoz forraljuk vizet egy kisebb lábosban, majd vegyünk vissza a hőfokot egészen alacsonyra, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz. A tojásokat egyesével főzzük meg: üssük egy kis tálkába a tojást, majd óvatosan, a víz tetejének közvetlen közeléből óvatosan csúsztassuk a tojást a vízbe. Főzzük pontosan 3 percig, majd egy szűrőkanál segítségével emeljük ki. Tegyünk így a többi 3 tojással is.
- lépés 5Tálaláskor szórjunk a főzelékre frissen vágott petrezselymet és helyezzük a tetejére a buggyantott tojást.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Újburgonya saláta
Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Fedezze fel ezt is...