Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Közepes nehézségű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
10 dkg szeletelt vagy kockázott bacon
2 dl tejszín
300 g kagylótészta
2 gerezd fokhagyma
1 citrom héja
panko morzsa
aprított petrezselyem
só
bors
olívaolaj
vaj
10 dkg szeletelt vagy kockázott bacon
2 dl tejszín
300 g kagylótészta
2 gerezd fokhagyma
1 citrom héja
panko morzsa
aprított petrezselyem
só
bors
olívaolaj
vaj
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
10 dkg szeletelt vagy kockázott bacon
2 dl tejszín
300 g kagylótészta
2 gerezd fokhagyma
1 citrom héja
panko morzsa
aprított petrezselyem
só
bors
olívaolaj
vaj
10 dkg szeletelt vagy kockázott bacon
2 dl tejszín
300 g kagylótészta
2 gerezd fokhagyma
1 citrom héja
panko morzsa
aprított petrezselyem
só
bors
olívaolaj
vaj
- lépés 1Váguk csíkokra a bacon-t és egy serpenyőben pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.
- lépés 2Ameddig pirul a bacon, egy másik serpenyőben olvasszunk kb. 2 dkg vajat, reszeljük bele az egyik gerezd fokhagymát. Szórjunk bele egy nagy marék panko morzsát, sózzuk, borsozzuk, reszeljük hozzá a citrom héját és adjuk hozzá a petrezselymet. Pirítsuk aranybarnára.
- lépés 3Adjuk a bacon-höz a zöldborsót, reszeljük hozzá a másik fokhagymát és várjuk meg, ameddig felmelegszik.
- lépés 4Ez idő alatt forraljuk sós vizet a tésztának és főzzük meg.
- lépés 5Ha borsó átmelegedett, öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és pár percig még főzzük kis lángon.
- lépés 6Ha a tészta elkészült, kanalazzuk rá a szószt és tálaljuk a fűszeres morzsával megszórva.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Pestos orecchiette zöldborsóval és baconnel
A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedig jól megülnek a kis zöldborsó szemek. Az apró brokkolirózsák és a sós-ropogós bacon darabkák remekül kiegészítik a receptet, emellett a koktélparadicsom édessége plusz élményt ad a fogásnak.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Piláf brokkolival és zöldbabbal
Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A sok fűszerrel készülő fogás változatosan elkészíthető, ezúttal brokkolival, zöldhüvelyű zöldbabbal és zöldborsóval kombináltuk a receptet. A tetejére mandula és lágy sárgájú főtt tojás került.
Fedezze fel ezt is...