Pinterest

Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával

Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Közepes nehézségű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

10 dkg szeletelt vagy kockázott bacon

2 dl tejszín

300 g kagylótészta

2 gerezd fokhagyma

1 citrom héja

panko morzsa

aprított petrezselyem



bors

olívaolaj

vaj
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

10 dkg szeletelt vagy kockázott bacon

2 dl tejszín

300 g kagylótészta

2 gerezd fokhagyma

1 citrom héja

panko morzsa

aprított petrezselyem



bors

olívaolaj

vaj
  1. lépés 1
    Váguk csíkokra a bacon-t és egy serpenyőben pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.
  2. lépés 2
    Ameddig pirul a bacon, egy másik serpenyőben olvasszunk kb. 2 dkg vajat, reszeljük bele az egyik gerezd fokhagymát. Szórjunk bele egy nagy marék panko morzsát, sózzuk, borsozzuk, reszeljük hozzá a citrom héját és adjuk hozzá a petrezselymet. Pirítsuk aranybarnára.
  3. lépés 3
    Adjuk a bacon-höz a zöldborsót, reszeljük hozzá a másik fokhagymát és várjuk meg, ameddig felmelegszik.
  4. lépés 4
    Ez idő alatt forraljuk sós vizet a tésztának és főzzük meg.
  5. lépés 5
    Ha borsó átmelegedett, öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és pár percig még főzzük kis lángon.
  6. lépés 6
    Ha a tészta elkészült, kanalazzuk rá a szószt és tálaljuk a fűszeres morzsával megszórva.