1. >Receptek
  2. >Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával

Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával

Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Közepes nehézségű
3-4 személy
30 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

10 dkg szeletelt vagy kockázott bacon

2 dl tejszín

300 g kagylótészta

2 gerezd fokhagyma

1 citrom héja

panko morzsa

aprított petrezselyem



bors

olívaolaj

vaj
hozzávalók 1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

10 dkg szeletelt vagy kockázott bacon

2 dl tejszín

300 g kagylótészta

2 gerezd fokhagyma

1 citrom héja

panko morzsa

aprított petrezselyem



bors

olívaolaj

vaj
  1. lépés 1
    Váguk csíkokra a bacon-t és egy serpenyőben pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.
  2. lépés 2
    Ameddig pirul a bacon, egy másik serpenyőben olvasszunk kb. 2 dkg vajat, reszeljük bele az egyik gerezd fokhagymát. Szórjunk bele egy nagy marék panko morzsát, sózzuk, borsozzuk, reszeljük hozzá a citrom héját és adjuk hozzá a petrezselymet. Pirítsuk aranybarnára.
  3. lépés 3
    Adjuk a bacon-höz a zöldborsót, reszeljük hozzá a másik fokhagymát és várjuk meg, ameddig felmelegszik.
  4. lépés 4
    Ez idő alatt forraljuk sós vizet a tésztának és főzzük meg.
  5. lépés 5
    Ha borsó átmelegedett, öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és pár percig még főzzük kis lángon.
  6. lépés 6
    Ha a tészta elkészült, kanalazzuk rá a szószt és tálaljuk a fűszeres morzsával megszórva.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pestos orecchiette zöldborsóval és bacon...

    A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedig jól megülnek a kis zöldborsó szemek. Az apró brokkolirózsák és a sós-ropogós bacon darabkák remekül kiegészítik a receptet, emellett a koktélparadicsom édessége plusz élményt ad a fogásnak.

  • Piláf brokkolival és zöldbabbal

    Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A ...

  • Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival

    Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elké...