Pinterest

Reszelt sárgarépa és borsó palacsinta

Palacsinta rajongók figyelem! A sós változatok az édessel is simán felveszik a harcot. De mivel tudjuk, hogy alapból mindenki az édesre szavazna, adtunk hozzá egy kis reszelt sárgarépát! Fedezzük fel a reszelt sárgarépával és zöldborsóval készült változatot!
Könnyű
4 személy
10 perc
20 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
125 g citromlében marinált reszelt sárgarépa

125 g Bonduelle fagyasztott zöldborsó

2 nagy tojás

125 g natúr joghurt

3 ek tej

210 g liszt

1 zacskó sütőpor

só, bors

vaj vagy olívaolaj a sütéshez
hozzávalók 4 személyre
125 g citromlében marinált reszelt sárgarépa

125 g Bonduelle fagyasztott zöldborsó

2 nagy tojás

125 g natúr joghurt

3 ek tej

210 g liszt

1 zacskó sütőpor

só, bors

vaj vagy olívaolaj a sütéshez

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsóVapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
  1. lépés 1
    Törjük fel a tojásokat. Keverjük ki őket a joghurttal. Mérjük ki a lisztet a joghurtos pohárban, és adjuk hozzá a tésztához, majd keverjük simára.
  2. lépés 2
    Ezután öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a sütőport, sót és borsot. Alaposan keverjük össze.
  3. lépés 3
    Végül adjuk a palacsintatésztához a reszelt sárgarépát és a zöldborsót.
  4. lépés 4
    Közepes lángon forrósítsunk fel egy kisebb serpenyőben egy borsónyi vajat vagy néhány csepp olívaolajat.
  5. lépés 5
    Süssük meg a palacsintákat egy-egy evőkanálnyi tésztát öntve a serpenyőbe.
  6. lépés 6
    Amikor kis buborékok képződnek a felszínükön, fordítsuk meg őket egy spatulával. A palacsinták között rendszeresen törölgessük meg a serpenyőt, hogy megakadályozzuk, hogy az olaj vagy a vaj odaégjen. Addig ismételjük, amíg a palacsintatészta elfogy, és minden alkalommal keverjük meg a tésztát.
  7. lépés 7
    Tálaljuk a palacsintákat előételként vagy aperitifként tzatzikivel, guacamoléval vagy taramasalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, chilis majonézzel

    Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, chilis majonézzel

    Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és krumplival. Mellé friss zöldsalátát és egy enyhén csípős, chilis, lime-os majonézt kínáljunk. Igazi családbarát recept: könnyen elkészíthető és mindenki szeretni fogja.

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.

További tippek

Ezt a zöldséges palacsinta receptet elképesztően könnyű elkészíteni, ráadásul számtalan módon variálható!

Sokféle zöldséget felhasználhatunk ebben a receptben: reszelt cukkinit vagy céklát (répa helyett), fagyasztott zöldbabot vagy konzerv kukoricát (zöldborsó helyett), ezek mind új dimenziót adnak a sós palacsintának. Egyéb variációk hozzávalókra: gazdagítsuk a palacsintatésztát zellerből, krumpliból, sárgarépából vagy cukkiniből készült zöldségpürével, illetve egy kis reszelt sajttal. Gondoljunk a fűszerekre is: fél teáskanál kömény, kevés paprika, csipet curry por, érdemes kipróbálni ezeket az ötleteket a fűszerezésnél!

A sós palacsinták brunch-hoz is kiválóak: különböző mártogatósokkal, tükörtojással vagy buggyantott tojással és bébispenót salátával - érdemes ezt a receptet kívülről megtanulni!

Ezeknek a palacsintának a segítségével könnyen megszerettethetjük gyermekeinkkel a zöldségeket, és akár az elkészítésbe is bevonhatjuk őket! Például kérjük meg őket, hogy keverjék össze a palacsintatésztát a reszelt sárgarépával, de a sütés természetesen maradjon a mi reszortunk. Sós vagy édes, melyik a kedvenc palacsinta recept?