Reszelt sárgarépa és borsó palacsinta
Hozzávalók








125 g Bonduelle fagyasztott zöldborsó
2 nagy tojás
125 g natúr joghurt
3 ek tej
210 g liszt
1 zacskó sütőpor
só, bors
vaj vagy olívaolaj a sütéshez
125 g Bonduelle fagyasztott zöldborsó
2 nagy tojás
125 g natúr joghurt
3 ek tej
210 g liszt
1 zacskó sütőpor
só, bors
vaj vagy olívaolaj a sütéshez
- lépés 1Törjük fel a tojásokat. Keverjük ki őket a joghurttal. Mérjük ki a lisztet a joghurtos pohárban, és adjuk hozzá a tésztához, majd keverjük simára.
- lépés 2Ezután öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a sütőport, sót és borsot. Alaposan keverjük össze.
- lépés 3Végül adjuk a palacsintatésztához a reszelt sárgarépát és a zöldborsót.
- lépés 4Közepes lángon forrósítsunk fel egy kisebb serpenyőben egy borsónyi vajat vagy néhány csepp olívaolajat.
- lépés 5Süssük meg a palacsintákat egy-egy evőkanálnyi tésztát öntve a serpenyőbe.
- lépés 6Amikor kis buborékok képződnek a felszínükön, fordítsuk meg őket egy spatulával. A palacsinták között rendszeresen törölgessük meg a serpenyőt, hogy megakadályozzuk, hogy az olaj vagy a vaj odaégjen. Addig ismételjük, amíg a palacsintatészta elfogy, és minden alkalommal keverjük meg a tésztát.
- lépés 7Tálaljuk a palacsintákat előételként vagy aperitifként tzatzikivel, guacamoléval vagy taramasalátával.
Zöld muffin fehércsokival
Fedezzük fel a matchát egy különleges zöldséges-fehér csokis muffin receptben. A kívül zöld, belül puha és finom, illatos muffinokat rövid idő alatt elkészíthetjük - az íz és a szín garantáltan lenyűgöz.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
További tippek
Ezt a zöldséges palacsinta receptet elképesztően könnyű elkészíteni, ráadásul számtalan módon variálható!
Sokféle zöldséget felhasználhatunk ebben a receptben: reszelt cukkinit vagy céklát (répa helyett), fagyasztott zöldbabot vagy konzerv kukoricát (zöldborsó helyett), ezek mind új dimenziót adnak a sós palacsintának. Egyéb variációk hozzávalókra: gazdagítsuk a palacsintatésztát zellerből, krumpliból, sárgarépából vagy cukkiniből készült zöldségpürével, illetve egy kis reszelt sajttal. Gondoljunk a fűszerekre is: fél teáskanál kömény, kevés paprika, csipet curry por, érdemes kipróbálni ezeket az ötleteket a fűszerezésnél!
A sós palacsinták brunch-hoz is kiválóak: különböző mártogatósokkal, tükörtojással vagy buggyantott tojással és bébispenót salátával - érdemes ezt a receptet kívülről megtanulni!
Ezeknek a palacsintának a segítségével könnyen megszerettethetjük gyermekeinkkel a zöldségeket, és akár az elkészítésbe is bevonhatjuk őket! Például kérjük meg őket, hogy keverjék össze a palacsintatésztát a reszelt sárgarépával, de a sütés természetesen maradjon a mi reszortunk. Sós vagy édes, melyik a kedvenc palacsinta recept?