Pinterest

Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, chilis majonézzel

Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és krumplival. Mellé friss zöldsalátát és egy enyhén csípős, chilis, lime-os majonézt kínáljunk. Igazi családbarát recept: könnyen elkészíthető és mindenki szeretni fogja.
Könnyű
4 személy
55 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
130 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó

500 g fehér húsú halfilé

350 g burgonya

2 szál újhagyma

1 tojás

2 ek. liszt

1 chili

1 lime

2 tojássárgája

½ tk. dijoni mustár

2 dl napraforgó olaj + a halfasírt sütéséhez

zöldsaláta levelek vegyesen

balzsamecet

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
130 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó

500 g fehér húsú halfilé

350 g burgonya

2 szál újhagyma

1 tojás

2 ek. liszt

1 chili

1 lime

2 tojássárgája

½ tk. dijoni mustár

2 dl napraforgó olaj + a halfasírt sütéséhez

zöldsaláta levelek vegyesen

balzsamecet

olívaolaj



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsóVapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
  1. lépés 1
    A burgonyát egészben hagyva tegyük fel főni sós vízben. Közben forró vízben 3 perc alatt főzzük meg a zöldborsót is, majd szűrjük le.
  2. lépés 2
    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A halat sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. Süssük készre 15-20 perc alatt.
  3. lépés 3
    Szűrjük le a burgonyát, amikor kicsit kihűlt, pucoljuk meg.
  4. lépés 4
    Törjük át a burgonyát egy krumplinyomóval, morzsoljuk bele a halat, adjuk hozzá a zöldborsót, óvatosan keverjük hozzá a tojást és sózzuk, borsozzuk. Keverjünk hozzá 1-2 evőkanál lisztet, hogy kellemesen formázható masszát kapjunk.
  5. lépés 5
    Formázzunk fasírtokat a keverékből és forró olajban süssük meg.
  6. lépés 6
    Készítsük el a majonézt: a tojássárgákoz facsarjunk a lime levéből, adjuk hozzá a mustárt és vékony sugárban csurgassuk hozzá az olajat, miközben folyamatosan keverjük egy kézi habverővel, amg el nem érjük a kívánt krémes állagot. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a kimagozott és apróra vágott chilit és facsarjunk hozzá még lime-ot ízlés szerint.
  7. lépés 7
    Locsoljuk meg a salátát balzsamecettel és olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.

  • Zöldborsós-lazacos fusilli

    Zöldborsós-lazacos fusilli

    Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!