Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel
Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével és zöld színű zöldségekkel tálalva.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle zöld mix krémleves zöldségkeverék
4 szelet lazac
1 póréhagyma
1 dl alaplé
3 dl tejszín
4-5 nagyobb burgonya
2 marék bébispenót
olívaolaj
3 dkg vaj
2-3 dl tej
só
bors
szerecsendió
1 citrom (opcionális)
4 szelet lazac
1 póréhagyma
1 dl alaplé
3 dl tejszín
4-5 nagyobb burgonya
2 marék bébispenót
olívaolaj
3 dkg vaj
2-3 dl tej
só
bors
szerecsendió
1 citrom (opcionális)
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle zöld mix krémleves zöldségkeverék
4 szelet lazac
1 póréhagyma
1 dl alaplé
3 dl tejszín
4-5 nagyobb burgonya
2 marék bébispenót
olívaolaj
3 dkg vaj
2-3 dl tej
só
bors
szerecsendió
1 citrom (opcionális)
4 szelet lazac
1 póréhagyma
1 dl alaplé
3 dl tejszín
4-5 nagyobb burgonya
2 marék bébispenót
olívaolaj
3 dkg vaj
2-3 dl tej
só
bors
szerecsendió
1 citrom (opcionális)
- lépés 1Tegyük fel a meghámozott, kockára vágott krumplit sós vízben főzni.
- lépés 2Egy nagyobb, magasabb falú serpenyőben dinszteljük meg olívaolajon a felkarikázott póréhagymát, majd öntsük fel az alaplével és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és rövid ideig forraljuk.
- lépés 3Tegyük bele a lazacszeleteket, főzzük 5-10 percig (a lazac vastagságától függően), majd adjuk hozzá a Bonduelle zöldségkeveréket és főzzük további 5 percet.
- lépés 4Közben szűrjük le a krumplit, ízesítsük egy kevés szerecsendióval, majd a megmelegített tej és a vaj hozzáadásával, egy krumplitörő segítségével készítsük el a krumplipürét. Amíg még forró, finoman keverjük bele a spenótot is.
- lépés 5Tálaláskor a lazac mellé tegyünk a krumplipüréből és kanalazzunk a krémes mártásból is, végül facsarjunk a halra egy kevés citromlevet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsókrémmel
Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk, úgy, hogy az alja egyben tartsa a szemeket. Az így kapott rétegeket kenjük meg fokhagymás -zöldfűszeres olívaolajjal, majd így süssük meg a burgonyákat. Mentás, újhagymás zöldborsókrémet kínáljunk mellé.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Zöld muffin fehércsokival
Fedezzük fel a matchát egy különleges zöldséges-fehér csokis muffin receptben. A kívül zöld, belül puha és finom, illatos muffinokat rövid idő alatt elkészíthetjük - az íz és a szín garantáltan lenyűgöz.
Fedezze fel ezt is...