Mentás-zöldborsós bruschetta retekkel
Hozzávalók






300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
1 doboz ricotta
6 db retek
Néhány levél menta
1 ek olívaolaj
fél gerezd fokhagyma
só, bors
300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
1 doboz ricotta
6 db retek
Néhány levél menta
1 ek olívaolaj
fél gerezd fokhagyma
só, bors
- lépés 1Főzzük a borsót forrásban lévő sós vízben 5-7 percig. Szűrjük le, és tegyünk félre 4 ek lé társaságában.
- lépés 2Tegyük a maradék borsót, néhány mentalevelet, a ricottát, 1 evőkanál olívaolajat, sót és borsot egy turmixgépbe. Turmixoljuk össze darabosra.
- lépés 3Mossuk meg a retkeket. Vágjuk őket vékony szeletekre.
- lépés 4Pirítsuk meg a kenyérszeleteket. Finoman dörzsöljük be őket fokhagymával.
- lépés 5Alaposan kenjük meg a pirítósokat a mentás-ricottás borsópürével. Tegyük a tetejükre a maradék borsót, díszítsük retekszeletekkel. Ízesítsük sóval és borssal, majd néhány csepp olívaolajjal.
- lépés 6Tálaljuk a bruschettákat aperitifként, csíkokra vágva vagy előételként mozzarellás paradicsomsaláta kíséretében.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Spenótos zöldborsókrémleves
Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!
További tippek
A jó bruschetta receptekből sosem elég! Ez az olasz stílusú szendvics, amely szinte főzés nélkül és kevés hozzávalóval készül, azok közé a nyári receptek közé tartozik, amelyet az egyszerűsége miatt muszáj talonban tartanunk: kenyérszeletek, friss vagy fagyasztott zöldségek, egy kis sajt (kecskesajt, parmezán, mozzarella), néhány csepp olívaolaj, pár perc grillezés és már kész is!
Szánjunk időt a kenyér kiválasztására: a szeletek ne legyenek túl vékonyak, hogy bőségesen kerülhessen rá a feltétekből. Egy napnál régebbi kenyeret ne használjunk, hogy puha maradjon. Ízlés kérdése, hogy teljes kiőrlésű, tönköly vagy rozskenyeret használunk, no meg az általunk választott recepté.
Az ízek variálásához - illetve ha a mentás zöldborsó nem éppen a kedvencünk-, használhatunk egyéb aromás fűszernövényeket is. Bazsalikom, kakukkfű, rozmaring vagy petrezselyem, nem csak a mentától fog összefutni a szánkban a nyál! A borsókrém a végtelenségig variálható!
Egy másik kedvelt zöldség a bruschetta elkészítéséhez a cukkini. Vékony csíkokra vágva, citromhéjjal fűszerezett kecskesajtra helyezve, kevés fokhagymával és csipetnyi paprikával ízesítve telitalálat lesz aperitifként! A bruschetta receptek között továbbra is a paradicsomos-mozzarellás a klasszikus, általában bébispenót salátával tálalva.
És mit tegyünk erre az olasz pirítósra (a zöldségek mellett), ha nem kedveljük a sajtot? Lazacot vagy füstölt pisztrángot, buggyantott tojást, tonhalat...bármit, amit szeretük!














