Pinterest

Mentás-zöldborsós bruschetta retekkel

Gondoltunk már rá, milyen lenne, ha Olaszország összes ízét egy pirítósban egyesítenénk? Ezzel a friss és légiesen könnyed zöldborsós bruschettával Olaszországot szinte karnyújtásnyira érezhetjük magunktól!
Könnyű
4 személy
15 perc
10 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
4 nagy szelet kovászos kenyér

300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 doboz ricotta

6 db retek

Néhány levél menta

1 ek olívaolaj

fél gerezd fokhagyma

só, bors
hozzávalók 4 személyre
4 nagy szelet kovászos kenyér

300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 doboz ricotta

6 db retek

Néhány levél menta

1 ek olívaolaj

fél gerezd fokhagyma

só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsóVapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
  1. lépés 1
    Főzzük a borsót forrásban lévő sós vízben 5-7 percig. Szűrjük le, és tegyünk félre 4 ek lé társaságában.
  2. lépés 2
    Tegyük a maradék borsót, néhány mentalevelet, a ricottát, 1 evőkanál olívaolajat, sót és borsot egy turmixgépbe. Turmixoljuk össze darabosra.
  3. lépés 3
    Mossuk meg a retkeket. Vágjuk őket vékony szeletekre.
  4. lépés 4
    Pirítsuk meg a kenyérszeleteket. Finoman dörzsöljük be őket fokhagymával.
  5. lépés 5
    Alaposan kenjük meg a pirítósokat a mentás-ricottás borsópürével. Tegyük a tetejükre a maradék borsót, díszítsük retekszeletekkel. Ízesítsük sóval és borssal, majd néhány csepp olívaolajjal.
  6. lépés 6
    Tálaljuk a bruschettákat aperitifként, csíkokra vágva vagy előételként mozzarellás paradicsomsaláta kíséretében.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.

További tippek

A jó bruschetta receptekből sosem elég! Ez az olasz stílusú szendvics, amely szinte főzés nélkül és kevés hozzávalóval készül, azok közé a nyári receptek közé tartozik, amelyet az egyszerűsége miatt muszáj talonban tartanunk: kenyérszeletek, friss vagy fagyasztott zöldségek, egy kis sajt (kecskesajt, parmezán, mozzarella), néhány csepp olívaolaj, pár perc grillezés és már kész is!

Szánjunk időt a kenyér kiválasztására: a szeletek ne legyenek túl vékonyak, hogy bőségesen kerülhessen rá a feltétekből. Egy napnál régebbi kenyeret ne használjunk, hogy puha maradjon. Ízlés kérdése, hogy teljes kiőrlésű, tönköly vagy rozskenyeret használunk, no meg az általunk választott recepté.

Az ízek variálásához - illetve ha a mentás zöldborsó nem éppen a kedvencünk-, használhatunk egyéb aromás fűszernövényeket is. Bazsalikom, kakukkfű, rozmaring vagy petrezselyem, nem csak a mentától fog összefutni a szánkban a nyál! A borsókrém a végtelenségig variálható!

Egy másik kedvelt zöldség a bruschetta elkészítéséhez a cukkini. Vékony csíkokra vágva,  citromhéjjal fűszerezett kecskesajtra helyezve, kevés fokhagymával és csipetnyi paprikával ízesítve telitalálat lesz aperitifként! A bruschetta receptek között továbbra is a paradicsomos-mozzarellás a klasszikus, általában bébispenót salátával tálalva.

És mit tegyünk erre az olasz pirítósra (a zöldségek mellett), ha nem kedveljük a sajtot? Lazacot vagy füstölt pisztrángot, buggyantott tojást, tonhalat...bármit, amit szeretük!