Pinterest

Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, chilis majonézzel

Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és krumplival. Mellé friss zöldsalátát és egy enyhén csípős, chilis, lime-os majonézt kínáljunk. Igazi családbarát recept: könnyen elkészíthető és mindenki szeretni fogja.
Könnyű
4 személy
55 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
130 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó

500 g fehér húsú halfilé

350 g burgonya

2 szál újhagyma

1 tojás

2 ek. liszt

1 chili

1 lime

2 tojássárgája

½ tk. dijoni mustár

2 dl napraforgó olaj + a halfasírt sütéséhez

zöldsaláta levelek vegyesen

balzsamecet

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
130 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó

500 g fehér húsú halfilé

350 g burgonya

2 szál újhagyma

1 tojás

2 ek. liszt

1 chili

1 lime

2 tojássárgája

½ tk. dijoni mustár

2 dl napraforgó olaj + a halfasírt sütéséhez

zöldsaláta levelek vegyesen

balzsamecet

olívaolaj



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur ZöldborsóFagyasztott Vapeur Zöldborsó
  1. lépés 1
    A burgonyát egészben hagyva tegyük fel főni sós vízben. Közben forró vízben 3 perc alatt főzzük meg a zöldborsót is, majd szűrjük le.
  2. lépés 2
    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A halat sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. Süssük készre 15-20 perc alatt.
  3. lépés 3
    Szűrjük le a burgonyát, amikor kicsit kihűlt, pucoljuk meg.
  4. lépés 4
    Törjük át a burgonyát egy krumplinyomóval, morzsoljuk bele a halat, adjuk hozzá a zöldborsót, óvatosan keverjük hozzá a tojást és sózzuk, borsozzuk. Keverjünk hozzá 1-2 evőkanál lisztet, hogy kellemesen formázható masszát kapjunk.
  5. lépés 5
    Formázzunk fasírtokat a keverékből és forró olajban süssük meg.
  6. lépés 6
    Készítsük el a majonézt: a tojássárgákoz facsarjunk a lime levéből, adjuk hozzá a mustárt és vékony sugárban csurgassuk hozzá az olajat, miközben folyamatosan keverjük egy kézi habverővel, amg el nem érjük a kívánt krémes állagot. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a kimagozott és apróra vágott chilit és facsarjunk hozzá még lime-ot ízlés szerint.
  7. lépés 7
    Locsoljuk meg a salátát balzsamecettel és olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.

  • Spenótos zöldborsókrémleves

    Spenótos zöldborsókrémleves

    Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!