Pinterest

Pyttipanna, svéd serpenyős zöldborsóval

A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
Hozzávalók
4 személyre

300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 kg burgonya

2 lilahagyma

6 szelet bacon

30 dkg maradék sült csirke

4 tojás

1 ág rozmaring

bors

5 dkg vaj

olívaolaj

petrezselyem

tálaláshoz: savanyúság vegyesen

hozzávalók 4 személyre

300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 kg burgonya

2 lilahagyma

6 szelet bacon

30 dkg maradék sült csirke

4 tojás

1 ág rozmaring

bors

5 dkg vaj

olívaolaj

petrezselyem

tálaláshoz: savanyúság vegyesen

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur ZöldborsóFagyasztott Vapeur Zöldborsó
  1. lépés 1
    Egy nagy serpenyőben melegítsünk 3 evőkanál olívaolajat, majd adjuk hozzá a vajat. Amikor elolvadt, adjuk hozzá a nagyobb kockára vágott lilahagymát és a kockára vágott burgonyát.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá az aprított rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan kevergessük.
  3. lépés 3
    Amikor a krumpli kezd megpuhulni és kissé megpirulni, adjuk hozzá a felszeletelt bacont. Mikor a bacon is megpirult, adjuk hozzá a Vapeur zöldborsót. Forrósítsuk össze.
  4. lépés 4
    Adjuk az ételhez a felkockázott sült csirkét.
  5. lépés 5
    Egy másik serpenyőben süssünk tükörtojásokat, majd tálaljuk az elkészült fogás mellé, szórjuk meg friss petrezselyemmel és kínáljunk mellé savanyúságot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

  • Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával

    Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával

    Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.