1. >Receptek
  2. >Fűszeres csicseriborsós taco

Fűszeres csicseriborsós taco

A tacot ezúttal fűszeres-paradicsomos csicseriborsó raguval töltjük meg, végül korianderrel szórjuk meg, majd lime-al és tejföllel tökéletesítjük ezt a marokkói beütésű receptet.
Közepes nehézségű
8 személy
45 perc
Hozzávalók
8 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 kisebb édesburgonya

1 piros kaliforniai paprika

15 dkg koktélparadicsom

2 kisebb lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

2 cm gyömbér

1 jalapeno

8db taco-kagyló

2 ek. sűrített paradicsompüré

1 tk. őrölt római kömény

½ tk. füstölt pirospaprika

½ tk. cayenne bors

1 db fahéjrúd

görög joghurt

friss koriander

1 lime leve



bors

olívaolaj
hozzávalók 8 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 kisebb édesburgonya

1 piros kaliforniai paprika

15 dkg koktélparadicsom

2 kisebb lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

2 cm gyömbér

1 jalapeno

8db taco-kagyló

2 ek. sűrített paradicsompüré

1 tk. őrölt római kömény

½ tk. füstölt pirospaprika

½ tk. cayenne bors

1 db fahéjrúd

görög joghurt

friss koriander

1 lime leve



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Az egyik apróra vágott lilahagymát kezdjük el dinsztelni egy nagy serpenyőben, adjunk hozzá egy gerezd apróra vágott fokhagymát és reszeljük bele a gyömbért. Kevergessük 5 percig. Szórjuk hozzá az őrölt fűszereket, sózzuk, borsozzuk és kevergessük további pár percig.
  2. lépés 2
    Kockázzuk fel a kaliforniai paprikát és az édesburgonyát, majd adjuk a hagymás alaphoz.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a paradicsompürét, a fahéjat és 1,5 dl vizet, majd fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek majdnem készre puhulnak.
  4. lépés 4
    Ekkor adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót és a felezett koktélparadicsomot és főzzük, ameddig a paradicsom kissé összeesik.
  5. lépés 5
    Reszeljük le a megmaradt fokhagymát, majd keverjük ki a joghurtot a lime levével és a fokhagymával és sózzuk meg.
  6. lépés 6
    Szeleteljük fel a jalapenot, a másik lilahagymát kockázzuk fel.
  7. lépés 7
    Töltsük meg a taco-kat a zöldséges raguval. Kanalazzunk rájuk a joghurtból, szórjuk meg a lilahagymával és a jalapenoval, valamint a friss, aprított korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...

  • Padlizsános csicseriborsó ragu tojással

    Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseribo...