Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Közepes nehézségű
6 személy
55 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott zöldborsó
30 dkg maradék sült csirke
1 kg krumpli
2 lilahagyma
8 szelet bacon
6-8 tojás
2 ág friss kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
olívaolaj
petrezselyem
savanyúság vegyesen
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott zöldborsó
30 dkg maradék sült csirke
1 kg krumpli
2 lilahagyma
8 szelet bacon
6-8 tojás
2 ág friss kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
olívaolaj
petrezselyem
savanyúság vegyesen
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott zöldborsó
30 dkg maradék sült csirke
1 kg krumpli
2 lilahagyma
8 szelet bacon
6-8 tojás
2 ág friss kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
olívaolaj
petrezselyem
savanyúság vegyesen
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott zöldborsó
30 dkg maradék sült csirke
1 kg krumpli
2 lilahagyma
8 szelet bacon
6-8 tojás
2 ág friss kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
olívaolaj
petrezselyem
savanyúság vegyesen
- lépés 1Hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra a krumplit és kockázzuk fel a hagymát is.
- lépés 2Egy nagy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén kezdjük el párolni a krumplit és a hagymát, adjuk hozzá a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Folyamatosan kevergessük. Ha a krumpli kezd puhulni, adjuk hozzá a felszeletelt bacon-t. Mikor kezd megpirulni, adjuk hozzá a zöldborsót. Forrósítsuk össze.
- lépés 4A legvégén adjuk hozzá a felkockázott csirkét és a csicseriborsót, melegítsük össze.
- lépés 5Készítsük el a tükörtojásokat és tálaláskor kínáljuk mellé, valamint adjunk hozzá a savanyúságból. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Újburgonya saláta
Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.
Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással
Sült édes és sima burgonya, sült lilahagyma, friss szívsaláta, csicseriborsó, zöldborsó és főtt tojás adja ennek az egészséges, tavaszi saláta receptnek az alapját. A színes és ropogós fogást könnyű, joghurtos öntettel kínáljuk.
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Fedezze fel ezt is...