Pinterest

Pyttipanna, svéd serpenyős zöldborsóval

A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Hozzávalók
4 személyre

300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 kg burgonya

2 lilahagyma

6 szelet bacon

30 dkg maradék sült csirke

4 tojás

1 ág rozmaring

bors

5 dkg vaj

olívaolaj

petrezselyem

tálaláshoz: savanyúság vegyesen

hozzávalók 4 személyre

300 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 kg burgonya

2 lilahagyma

6 szelet bacon

30 dkg maradék sült csirke

4 tojás

1 ág rozmaring

bors

5 dkg vaj

olívaolaj

petrezselyem

tálaláshoz: savanyúság vegyesen

  1. lépés 1
    Egy nagy serpenyőben melegítsünk 3 evőkanál olívaolajat, majd adjuk hozzá a vajat. Amikor elolvadt, adjuk hozzá a nagyobb kockára vágott lilahagymát és a kockára vágott burgonyát.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá az aprított rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan kevergessük.
  3. lépés 3
    Amikor a krumpli kezd megpuhulni és kissé megpirulni, adjuk hozzá a felszeletelt bacont. Mikor a bacon is megpirult, adjuk hozzá a Vapeur zöldborsót. Forrósítsuk össze.
  4. lépés 4
    Adjuk az ételhez a felkockázott sült csirkét.
  5. lépés 5
    Egy másik serpenyőben süssünk tükörtojásokat, majd tálaljuk az elkészült fogás mellé, szórjuk meg friss petrezselyemmel és kínáljunk mellé savanyúságot.