Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Közepes nehézségű
6 személy
55 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott zöldborsó
30 dkg maradék sült csirke
1 kg krumpli
2 lilahagyma
8 szelet bacon
6-8 tojás
2 ág friss kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
olívaolaj
petrezselyem
savanyúság vegyesen
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott zöldborsó
30 dkg maradék sült csirke
1 kg krumpli
2 lilahagyma
8 szelet bacon
6-8 tojás
2 ág friss kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
olívaolaj
petrezselyem
savanyúság vegyesen
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott zöldborsó
30 dkg maradék sült csirke
1 kg krumpli
2 lilahagyma
8 szelet bacon
6-8 tojás
2 ág friss kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
olívaolaj
petrezselyem
savanyúság vegyesen
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott zöldborsó
30 dkg maradék sült csirke
1 kg krumpli
2 lilahagyma
8 szelet bacon
6-8 tojás
2 ág friss kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
olívaolaj
petrezselyem
savanyúság vegyesen
- lépés 1Hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra a krumplit és kockázzuk fel a hagymát is.
- lépés 2Egy nagy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén kezdjük el párolni a krumplit és a hagymát, adjuk hozzá a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Folyamatosan kevergessük. Ha a krumpli kezd puhulni, adjuk hozzá a felszeletelt bacon-t. Mikor kezd megpirulni, adjuk hozzá a zöldborsót. Forrósítsuk össze.
- lépés 4A legvégén adjuk hozzá a felkockázott csirkét és a csicseriborsót, melegítsük össze.
- lépés 5Készítsük el a tükörtojásokat és tálaláskor kínáljuk mellé, valamint adjunk hozzá a savanyúságból. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Fedezze fel ezt is...