Burgonya és borsó röszti
Lapcsánka, röszti, tócsni, prósza - a magyar nyelvben számos névvel illetjük a burgonyás palacsintát! Bárhogy is hívjuk, erősen ajánlott kipróbálni ezt a zöldborsóval felturbózott változatot!
Könnyű
4 személy
20 perc
35 perc
Hozzávalók






Hozzávalók
4 személyre
600 g burgonyapüré
200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó
1 tojás
6 ek liszt
olívaolaj a sütéshez
Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry
só, bors
200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó
1 tojás
6 ek liszt
olívaolaj a sütéshez
Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry
só, bors
hozzávalók 4 személyre
600 g burgonyapüré
200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó
1 tojás
6 ek liszt
olívaolaj a sütéshez
Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry
só, bors
200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó
1 tojás
6 ek liszt
olívaolaj a sütéshez
Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry
só, bors
- lépés 1Hámozzuk meg a burgonyát. Főzzük meg forrásban lévő sós vízben.
- lépés 2Pürésítsük össze egy villával vagy krumplinyomóval.
- lépés 3Ha fagyasztott borsót használunk, kiolvasztás nélkül adjuk hozzá a forró püréhez. Ha konzerv terméket, szűrjük le, majd úgy adjuk a burgonyapüréhez.
- lépés 4Tegyük hozzá a tojást, sót, borsot, és az általunk választott fűszereket.
- lépés 5Kissé nedves kézzel formázzunk golyókat a püréből.
- lépés 6Forgassuk meg őket egy liszttel teli tányérban, majd lapogassuk ki.
- lépés 7Melegítsük fel az olívaolajat egy tapadásmentes serpenyőben, és közepes lángon 2-3 percig süssük aranybarnára mindkét oldalon.
- lépés 8Tálaljuk a borsós rösztiket zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sajtos-zöldséges mini frittata
Muffin formában sült mini frittatak, amit minden gyerek imádni fog, nemcsak megenni, de elkészíteni is, mivel igazán egyszerűen és gyorsan megvan. Könnyű elcsomagolni, így praktikus uzsonna recept iskolába vagy kirándulásokon is.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Spenótos zöldborsókrémleves
Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!
Fedezze fel ezt is...