Pinterest

Burgonya és borsó röszti

Lapcsánka, röszti, tócsni, prósza - a magyar nyelvben számos névvel illetjük a burgonyás palacsintát! Bárhogy is hívjuk, erősen ajánlott kipróbálni ezt a zöldborsóval felturbózott változatot!
Könnyű
4 személy
20 perc
35 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
600 g burgonyapüré

200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó

1 tojás

6 ek liszt

olívaolaj a sütéshez

Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry

só, bors
hozzávalók 4 személyre
600 g burgonyapüré

200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó

1 tojás

6 ek liszt

olívaolaj a sütéshez

Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry

só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

ZÖLDBORSÓZÖLDBORSÓ
  1. lépés 1
    Hámozzuk meg a burgonyát. Főzzük meg forrásban lévő sós vízben.
  2. lépés 2
    Pürésítsük össze egy villával vagy krumplinyomóval.
  3. lépés 3
    Ha fagyasztott borsót használunk, kiolvasztás nélkül adjuk hozzá a forró püréhez. Ha konzerv terméket, szűrjük le, majd úgy adjuk a burgonyapüréhez.
  4. lépés 4
    Tegyük hozzá a tojást, sót, borsot, és az általunk választott fűszereket.
  5. lépés 5
    Kissé nedves kézzel formázzunk golyókat a püréből.
  6. lépés 6
    Forgassuk meg őket egy liszttel teli tányérban, majd lapogassuk ki.
  7. lépés 7
    Melegítsük fel az olívaolajat egy tapadásmentes serpenyőben, és közepes lángon 2-3 percig süssük aranybarnára mindkét oldalon.
  8. lépés 8
    Tálaljuk a borsós rösztiket zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Spenótos zöldborsókrémleves

    Spenótos zöldborsókrémleves

    Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!

  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.