Burgonya és borsó röszti
Lapcsánka, röszti, tócsni, prósza - a magyar nyelvben számos névvel illetjük a burgonyás palacsintát! Bárhogy is hívjuk, erősen ajánlott kipróbálni ezt a zöldborsóval felturbózott változatot!
Könnyű
4 személy
20 perc
35 perc
Hozzávalók






Hozzávalók
4 személyre
600 g burgonyapüré
200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó
1 tojás
6 ek liszt
olívaolaj a sütéshez
Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry
só, bors
200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó
1 tojás
6 ek liszt
olívaolaj a sütéshez
Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry
só, bors
hozzávalók 4 személyre
600 g burgonyapüré
200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó
1 tojás
6 ek liszt
olívaolaj a sütéshez
Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry
só, bors
200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó
1 tojás
6 ek liszt
olívaolaj a sütéshez
Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry
só, bors
- lépés 1Hámozzuk meg a burgonyát. Főzzük meg forrásban lévő sós vízben.
- lépés 2Pürésítsük össze egy villával vagy krumplinyomóval.
- lépés 3Ha fagyasztott borsót használunk, kiolvasztás nélkül adjuk hozzá a forró püréhez. Ha konzerv terméket, szűrjük le, majd úgy adjuk a burgonyapüréhez.
- lépés 4Tegyük hozzá a tojást, sót, borsot, és az általunk választott fűszereket.
- lépés 5Kissé nedves kézzel formázzunk golyókat a püréből.
- lépés 6Forgassuk meg őket egy liszttel teli tányérban, majd lapogassuk ki.
- lépés 7Melegítsük fel az olívaolajat egy tapadásmentes serpenyőben, és közepes lángon 2-3 percig süssük aranybarnára mindkét oldalon.
- lépés 8Tálaljuk a borsós rösztiket zöldsalátával.
Fedezze fel ezt is...