Pinterest

Bulgur saláta zöldborsóval és fetával

A bulgur mellé kerül a salátába zöldborsó, feta, színes koktél paradicsom és uborka is. Tökéletes könnyű nyári ebéd, gyorsan elkészül és igazán frissítő a mentás, lime-os, olívaolajos dresszing miatt. Színes, illatos és egészséges recept!
Könnyű
4 személy
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó

15 dkg bulgur

8 dkg feta

15 dkg színes koktélparadicsom

½ kígyóuborka

1 lime

1 csokor menta



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó

15 dkg bulgur

8 dkg feta

15 dkg színes koktélparadicsom

½ kígyóuborka

1 lime

1 csokor menta



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur ZöldborsóFagyasztott Vapeur Zöldborsó
  1. lépés 1
    A zöldborsót főzzük készre 3 perc alatt, szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel.
  2. lépés 2
    Forraljunk vizet, sózzuk meg és főzzük készre benne a bulgurt. Ha megfőtt, szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel. Alaposan csöpögtessük le.
  3. lépés 3
    Amíg fő a bulgur, addig felezzük meg a koktélparadicsomokat, az uborkát és a fetát kockázzuk fel és tegyük őket egy salátás tálba.
  4. lépés 4
    Adjuk a tálhoz a bulgurt és a zöldborsót és csipkedjük bele a mentát is.
  5. lépés 5
    Facsarjuk ki a lime levét és öntsünk hozzá olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, majd kanalazzuk a salátára és keverjük össze. Hagyjuk kicsit összeállni az ízeket, majd tálaljuk a friss zöldborsós bulgur salátát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.

  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.