Zöldborsós-spenótos mini palacsinta kecskesajttal
A palacsinta nem csak édesen jó! Próbáljuk ki ezt a zöldborsós, újhagymás és spenótos receptet. Az elkészült palacsintákat egymásra halmozva tálaljuk, mellé kecskesajtos-snidlinges krémet kínálunk.
Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
12-14 darabhoz:
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék bébispenót
150 g lágy kecskesajt
2 tojás
2 szál újhagyma
5 dkg parmezán
1 citrom
1-2 ek. liszt
1 csokor snidling
só
bors
szerecsendió
növényi olaj
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék bébispenót
150 g lágy kecskesajt
2 tojás
2 szál újhagyma
5 dkg parmezán
1 citrom
1-2 ek. liszt
1 csokor snidling
só
bors
szerecsendió
növényi olaj
hozzávalók 3 személyre
12-14 darabhoz:
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék bébispenót
150 g lágy kecskesajt
2 tojás
2 szál újhagyma
5 dkg parmezán
1 citrom
1-2 ek. liszt
1 csokor snidling
só
bors
szerecsendió
növényi olaj
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék bébispenót
150 g lágy kecskesajt
2 tojás
2 szál újhagyma
5 dkg parmezán
1 citrom
1-2 ek. liszt
1 csokor snidling
só
bors
szerecsendió
növényi olaj
- lépés 1A zöldborsót főzzük meg forró vízben 3 perc alatt, az utolsó 1 percben a spenótot is adjuk hozzá, majd szűrjük le az egészet egy szűrőben és hűtsük le folyó hideg víz alatt. Csöpögtessük le, majd egy késes robotgépben pürésítsük darabosra.
- lépés 2Tegyük át egy tálba, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt újhagymát, keverjük bele a felvert tojásokat. Adjuk hozzá a lisztet, reszeljünk bele egy késhegynyi szerecsendiót, a citrom héját, valamint a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. A megszokott palacsinta tésztánál sűrűbb tésztát kell kapnunk.
- lépés 3Hevítsünk olajat egy serpenyőben és tegyünk bele egy evőkanálnyi adagokat a tésztából, kicsit igazgassuk el, majd süssük világos aranybarnára mindkét oldalát.
- lépés 4Keverjük ki a kecskesajtot a reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, az apróra vágott snidlinggel és egy kevés sóval.
- lépés 5Tálaljuk felhalmozva a palacsintákat és kínáljunk mellé a kecskesajtos krémet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Sajtos-zöldséges mini frittata
Muffin formában sült mini frittatak, amit minden gyerek imádni fog, nemcsak megenni, de elkészíteni is, mivel igazán egyszerűen és gyorsan megvan. Könnyű elcsomagolni, így praktikus uzsonna recept iskolába vagy kirándulásokon is.
Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival
Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elkészíthető recept az egész családnak, a klasszikus fogás zöldséges változata.
Fedezze fel ezt is...