Pinterest

Zöldborsós-spenótos mini palacsinta kecskesajttal

A palacsinta nem csak édesen jó! Próbáljuk ki ezt a zöldborsós, újhagymás és spenótos receptet. Az elkészült palacsintákat egymásra halmozva tálaljuk, mellé kecskesajtos-snidlinges krémet kínálunk.
Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
12-14 darabhoz:

1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

2 marék bébispenót

150 g lágy kecskesajt

2 tojás

2 szál újhagyma

5 dkg parmezán

1 citrom

1-2 ek. liszt

1 csokor snidling



bors

szerecsendió

növényi olaj
hozzávalók 3 személyre
12-14 darabhoz:

1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

2 marék bébispenót

150 g lágy kecskesajt

2 tojás

2 szál újhagyma

5 dkg parmezán

1 citrom

1-2 ek. liszt

1 csokor snidling



bors

szerecsendió

növényi olaj

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur ZöldborsóFagyasztott Vapeur Zöldborsó
  1. lépés 1
    A zöldborsót főzzük meg forró vízben 3 perc alatt, az utolsó 1 percben a spenótot is adjuk hozzá, majd szűrjük le az egészet egy szűrőben és hűtsük le folyó hideg víz alatt. Csöpögtessük le, majd egy késes robotgépben pürésítsük darabosra.
  2. lépés 2
    Tegyük át egy tálba, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt újhagymát, keverjük bele a felvert tojásokat. Adjuk hozzá a lisztet, reszeljünk bele egy késhegynyi szerecsendiót, a citrom héját, valamint a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. A megszokott palacsinta tésztánál sűrűbb tésztát kell kapnunk.
  3. lépés 3
    Hevítsünk olajat egy serpenyőben és tegyünk bele egy evőkanálnyi adagokat a tésztából, kicsit igazgassuk el, majd süssük világos aranybarnára mindkét oldalát.
  4. lépés 4
    Keverjük ki a kecskesajtot a reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, az apróra vágott snidlinggel és egy kevés sóval.
  5. lépés 5
    Tálaljuk felhalmozva a palacsintákat és kínáljunk mellé a kecskesajtos krémet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

  • Sajtos-zöldséges mini frittata

    Sajtos-zöldséges mini frittata

    Muffin formában sült mini frittatak, amit minden gyerek imádni fog, nemcsak megenni, de elkészíteni is, mivel igazán egyszerűen és gyorsan megvan. Könnyű elcsomagolni, így praktikus uzsonna recept iskolába vagy kirándulásokon is.

  • Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival

    Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival

    Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elkészíthető recept az egész családnak, a klasszikus fogás zöldséges változata.