Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Csíkozzuk fel a bacon-t és egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk ropogósra.
- lépés 2Keverjük ki a ricottát a 2 egész tojással és a tejszínnel. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt, az apróra vágott zöldfűszereket és a Bonduelle Vapeur zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Tekerjük ki a levelestésztát egy tepsire és kanalazzuk rá a ricottás krémet. Simítsuk el úgy egyenletesen, hogy a tészta szélein 2 cm-t szabadon hagyunk.
- lépés 4A spárga fásabb végeit vágjuk le, majd helyezzük a levelestésztára egymás mellé és szórjuk meg a bacon darabokkal. Reszeljük rá a citrom héját és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
- lépés 5A tojássárgájával kenjük meg a tészta széleit és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára. Tálaláskor friss citromlével is meglocsolhatjuk.
Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval
Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vágott cukkinivel és zsenge zöldborsóval. A végén citromlével meglocsoljuk, friss mentával megszórjuk, mellé ropogós baguette szeleteket kínálunk.
Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péksüti karamellizált hagymával
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Pestos orecchiette zöldborsóval és baconnel
A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedig jól megülnek a kis zöldborsó szemek. Az apró brokkolirózsák és a sós-ropogós bacon darabkák remekül kiegészítik a receptet, emellett a koktélparadicsom édessége plusz élményt ad a fogásnak.