Pinterest

Újburgonya saláta

Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
200 g Bonduelle Vapeur Zöldborsó

60 dkg újkrumpli

25 dkg lazacfilé

1 csokor zöldspárga

2 nagy marék rukkola

1 csokor kapor

1 gerezd fokhagyma

1 ek. kapribogyó



bors

olívaolaj

5 dkg vaj

1 ek. fehérborecet
hozzávalók 4 személyre
200 g Bonduelle Vapeur Zöldborsó

60 dkg újkrumpli

25 dkg lazacfilé

1 csokor zöldspárga

2 nagy marék rukkola

1 csokor kapor

1 gerezd fokhagyma

1 ek. kapribogyó



bors

olívaolaj

5 dkg vaj

1 ek. fehérborecet
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. lépés 2
    Sózzuk, borsozzuk a lazacot és tegyük be a sütőbe 15 percre.
  3. lépés 3
    Az egészben hagyott krumplit főzzük meg héjastul sós vízben. Ne főzzük túl puhára.
  4. lépés 4
    Szűrjük le, majd attól függően, hogy mekkora, felezzük vagy negyedeljük. Egy serpenyőben a vaj felén és olívaolaj keverékén süssük aranybarnára.
  5. lépés 5
    Közben törjük le a spárga fás végét, majd vágjuk nagyobb darabokra.
  6. lépés 6
    Amikor szinte kész a krumpli, adjuk hozzá a maradék vajat, a spárgát és a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk össze a zöldségeket további 4-5 perc alatt.
  7. lépés 7
    Vágjuk apróra a kaprot és a kapribogyót, reszeljük hozzá a fokhagymát. Keverjük hozzá az ecetet, majd vékony sugárban adjunk hozzá olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
  8. lépés 8
    A spárgás krumplit tegyük egy nagy tálba, a lazacot egy villával szedjük falatnyi darabokra és adjuk a salátához. Hagyjuk langyosra hűlni. Végül a rukkolát is adjuk a salátához, majd öntsük rá a dresszinget és óvatosan keverjük össze.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.