Zöldborsós-spenótos mini palacsinta kecskesajttal
A palacsinta nem csak édesen jó! Próbáljuk ki ezt a zöldborsós, újhagymás és spenótos receptet. Az elkészült palacsintákat egymásra halmozva tálaljuk, mellé kecskesajtos-snidlinges krémet kínálunk.
Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
12-14 darabhoz:
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék bébispenót
150 g lágy kecskesajt
2 tojás
2 szál újhagyma
5 dkg parmezán
1 citrom
1-2 ek. liszt
1 csokor snidling
só
bors
szerecsendió
növényi olaj
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék bébispenót
150 g lágy kecskesajt
2 tojás
2 szál újhagyma
5 dkg parmezán
1 citrom
1-2 ek. liszt
1 csokor snidling
só
bors
szerecsendió
növényi olaj
hozzávalók 3 személyre
12-14 darabhoz:
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék bébispenót
150 g lágy kecskesajt
2 tojás
2 szál újhagyma
5 dkg parmezán
1 citrom
1-2 ek. liszt
1 csokor snidling
só
bors
szerecsendió
növényi olaj
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék bébispenót
150 g lágy kecskesajt
2 tojás
2 szál újhagyma
5 dkg parmezán
1 citrom
1-2 ek. liszt
1 csokor snidling
só
bors
szerecsendió
növényi olaj
- lépés 1A zöldborsót főzzük meg forró vízben 3 perc alatt, az utolsó 1 percben a spenótot is adjuk hozzá, majd szűrjük le az egészet egy szűrőben és hűtsük le folyó hideg víz alatt. Csöpögtessük le, majd egy késes robotgépben pürésítsük darabosra.
- lépés 2Tegyük át egy tálba, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt újhagymát, keverjük bele a felvert tojásokat. Adjuk hozzá a lisztet, reszeljünk bele egy késhegynyi szerecsendiót, a citrom héját, valamint a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. A megszokott palacsinta tésztánál sűrűbb tésztát kell kapnunk.
- lépés 3Hevítsünk olajat egy serpenyőben és tegyünk bele egy evőkanálnyi adagokat a tésztából, kicsit igazgassuk el, majd süssük világos aranybarnára mindkét oldalát.
- lépés 4Keverjük ki a kecskesajtot a reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, az apróra vágott snidlinggel és egy kevés sóval.
- lépés 5Tálaljuk felhalmozva a palacsintákat és kínáljunk mellé a kecskesajtos krémet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Újburgonya saláta
Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Fedezze fel ezt is...