Zöldborsós rizottó garnélával
A rizottókészítés apró trükkjeit vesszük lépésről lépésre ebben a zöldborsóval, friss spenóttal, parmezánnal, vajjal és a tetején pirított garnélarákkal készült receptben. Így még a kezdők sem ronthatják el ezt az olasz klasszikust!
Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
20 dkg tisztított garnéla
2 marék bébispenót
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
18 dkg rizottó rizs
8 dkg vaj
olívaolaj
parmezán
1 dl fehérbor
6 dl alaplé
só
bors
20 dkg tisztított garnéla
2 marék bébispenót
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
18 dkg rizottó rizs
8 dkg vaj
olívaolaj
parmezán
1 dl fehérbor
6 dl alaplé
só
bors
hozzávalók 3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
20 dkg tisztított garnéla
2 marék bébispenót
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
18 dkg rizottó rizs
8 dkg vaj
olívaolaj
parmezán
1 dl fehérbor
6 dl alaplé
só
bors
20 dkg tisztított garnéla
2 marék bébispenót
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
18 dkg rizottó rizs
8 dkg vaj
olívaolaj
parmezán
1 dl fehérbor
6 dl alaplé
só
bors
- lépés 1A kiolvasztott garnélát sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben 2 dkg vajon pirítsuk meg és tegyük félre.
- lépés 2A hagymát vágjuk egészen apróra. Egy serpenyőben olvasszuk össze a maradék vaj felét egy löket olívaolajjal és kezdjük el dinsztelni a hagymát, pár perc kevergetés után dobjuk mellé az apróra vágott fokhagymát is.
- lépés 3Mikor a hagyma megdinsztelődött, kapcsoljunk magasabb hőfokra és szórjuk a serpenyőbe a rizst. Kevergessük rövid ideig, amíg a zsiradék minden rizsszemet befed, majd öntsük hozzá a bort. Miután az alkohol elpárolgott, vegyük újra közepesnél alacsonyabbra a hőfokot.
- lépés 4Kezdjük el a felmelegített alaplevet fokozatosan, merőkanalanként adagolni a rizshez és közben folyamatosan kevergessük. Mikor beszívta a folyadékot, jöhet a következő kanálnyi.
- lépés 5Kb. 20 perc elteltével, amikor a rizs már kellőképp puha (al dente), keverjük hozzá a zöldborsót és a spenótot. A rizottónak krémesnek, a rizsszemeknek haraphatónak kell lenniük, főzés közben is ellenőrizzük!
- lépés 6Végül keverjük hozzá a vajat és a reszelt parmezánt. Tálaláskor tegyünk 5-6 garnélát a rizottó tetejére.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Fedezze fel ezt is...