Pinterest

Zöldborsós rizottó garnélával

A rizottókészítés apró trükkjeit vesszük lépésről lépésre ebben a zöldborsóval, friss spenóttal, parmezánnal, vajjal és a tetején pirított garnélarákkal készült receptben. Így még a kezdők sem ronthatják el ezt az olasz klasszikust!
Hozzávalók
3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó

20 dkg tisztított garnéla

2 marék bébispenót

1 kisebb hagyma

2 gerezd fokhagyma

18 dkg rizottó rizs

8 dkg vaj

olívaolaj

parmezán

1 dl fehérbor

6 dl alaplé



bors
hozzávalók 3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó

20 dkg tisztított garnéla

2 marék bébispenót

1 kisebb hagyma

2 gerezd fokhagyma

18 dkg rizottó rizs

8 dkg vaj

olívaolaj

parmezán

1 dl fehérbor

6 dl alaplé



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur ZöldborsóFagyasztott Vapeur Zöldborsó
  1. lépés 1
    A kiolvasztott garnélát sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben 2 dkg vajon pirítsuk meg és tegyük félre.
  2. lépés 2
    A hagymát vágjuk egészen apróra. Egy serpenyőben olvasszuk össze a maradék vaj felét egy löket olívaolajjal és kezdjük el dinsztelni a hagymát, pár perc kevergetés után dobjuk mellé az apróra vágott fokhagymát is.
  3. lépés 3
    Mikor a hagyma megdinsztelődött, kapcsoljunk magasabb hőfokra és szórjuk a serpenyőbe a rizst. Kevergessük rövid ideig, amíg a zsiradék minden rizsszemet befed, majd öntsük hozzá a bort. Miután az alkohol elpárolgott, vegyük újra közepesnél alacsonyabbra a hőfokot.
  4. lépés 4
    Kezdjük el a felmelegített alaplevet fokozatosan, merőkanalanként adagolni a rizshez és közben folyamatosan kevergessük. Mikor beszívta a folyadékot, jöhet a következő kanálnyi.
  5. lépés 5
    Kb. 20 perc elteltével, amikor a rizs már kellőképp puha (al dente), keverjük hozzá a zöldborsót és a spenótot. A rizottónak krémesnek, a rizsszemeknek haraphatónak kell lenniük, főzés közben is ellenőrizzük!
  6. lépés 6
    Végül keverjük hozzá a vajat és a reszelt parmezánt. Tálaláskor tegyünk 5-6 garnélát a rizottó tetejére.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Pyttipanna, svéd serpenyős zöldborsóval

    Pyttipanna, svéd serpenyős zöldborsóval

    A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET