Zöldborsós rizottó garnélával
A rizottókészítés apró trükkjeit vesszük lépésről lépésre ebben a zöldborsóval, friss spenóttal, parmezánnal, vajjal és a tetején pirított garnélarákkal készült receptben. Így még a kezdők sem ronthatják el ezt az olasz klasszikust!
Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
20 dkg tisztított garnéla
2 marék bébispenót
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
18 dkg rizottó rizs
8 dkg vaj
olívaolaj
parmezán
1 dl fehérbor
6 dl alaplé
só
bors
20 dkg tisztított garnéla
2 marék bébispenót
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
18 dkg rizottó rizs
8 dkg vaj
olívaolaj
parmezán
1 dl fehérbor
6 dl alaplé
só
bors
hozzávalók 3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
20 dkg tisztított garnéla
2 marék bébispenót
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
18 dkg rizottó rizs
8 dkg vaj
olívaolaj
parmezán
1 dl fehérbor
6 dl alaplé
só
bors
20 dkg tisztított garnéla
2 marék bébispenót
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
18 dkg rizottó rizs
8 dkg vaj
olívaolaj
parmezán
1 dl fehérbor
6 dl alaplé
só
bors
- lépés 1A kiolvasztott garnélát sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben 2 dkg vajon pirítsuk meg és tegyük félre.
- lépés 2A hagymát vágjuk egészen apróra. Egy serpenyőben olvasszuk össze a maradék vaj felét egy löket olívaolajjal és kezdjük el dinsztelni a hagymát, pár perc kevergetés után dobjuk mellé az apróra vágott fokhagymát is.
- lépés 3Mikor a hagyma megdinsztelődött, kapcsoljunk magasabb hőfokra és szórjuk a serpenyőbe a rizst. Kevergessük rövid ideig, amíg a zsiradék minden rizsszemet befed, majd öntsük hozzá a bort. Miután az alkohol elpárolgott, vegyük újra közepesnél alacsonyabbra a hőfokot.
- lépés 4Kezdjük el a felmelegített alaplevet fokozatosan, merőkanalanként adagolni a rizshez és közben folyamatosan kevergessük. Mikor beszívta a folyadékot, jöhet a következő kanálnyi.
- lépés 5Kb. 20 perc elteltével, amikor a rizs már kellőképp puha (al dente), keverjük hozzá a zöldborsót és a spenótot. A rizottónak krémesnek, a rizsszemeknek haraphatónak kell lenniük, főzés közben is ellenőrizzük!
- lépés 6Végül keverjük hozzá a vajat és a reszelt parmezánt. Tálaláskor tegyünk 5-6 garnélát a rizottó tetejére.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Fedezze fel ezt is...