Vörösbabos-paradicsomos taco tejföllel
Kiváló grill recept kerti partikra! A taco-ban lévő babos, paradicsomos, sajtos töltelék nem csak nagyon finom, de látványnak sem utolsó. Tálaláskor korianderrel és joghurttal tehetjük még frissebbé.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
6 db taco kagyló
1 konzerv darabolt paradicsom
1 közepes lilahagyma
1 avokádó
2 ek. paradicsompüré
chili pehely
½ lime leve
10 dkg cheddar
1 doboz tejföl
só
bors
olívaolaj
6 db taco kagyló
1 konzerv darabolt paradicsom
1 közepes lilahagyma
1 avokádó
2 ek. paradicsompüré
chili pehely
½ lime leve
10 dkg cheddar
1 doboz tejföl
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
6 db taco kagyló
1 konzerv darabolt paradicsom
1 közepes lilahagyma
1 avokádó
2 ek. paradicsompüré
chili pehely
½ lime leve
10 dkg cheddar
1 doboz tejföl
só
bors
olívaolaj
6 db taco kagyló
1 konzerv darabolt paradicsom
1 közepes lilahagyma
1 avokádó
2 ek. paradicsompüré
chili pehely
½ lime leve
10 dkg cheddar
1 doboz tejföl
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk félkarikára a hagymát és egy serpenyőben kezdjük el dinsztelni, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és pirítsuk le egy picit. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a babot is, sózzuk és borsozzuk.
- lépés 2Ameddig a babos keverék picit összefő, keverjük ki az avokádót a lime levével, az apróra vágott koriander felével, adjuk hozzá a chili pelyhet és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Kenjük meg a taco-k belsejét az avokádós krémmel és töltsük meg a paradicsomos babbal, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
- lépés 4Helyezzük őket egymás mellé egy sütőtálban és grillezzük, ameddig a sajt megolvad.
- lépés 5Tálalásnál kanalazzunk a tejfölből a taco tetejére és szórjuk meg korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Grillezett tortilla babpürével
Ebben a receptben a tortilla lapokat paradicsomos, fűszeres vörösbabkrémmel kenjük meg, majd gouda sajttal, avokádóval, kaliforniai paprikával, sonkával és lilahagymával megtöltjük, végül feltekerve, grillserpenyőben megpirítva és félbevágva tálaljuk.
Töltött paprika
Töltött paprika ínyenceknek, gluténérzékenyeknek, vegáknak és mindenkinek, aki szereti kipróbálni a kevésbé megszokott ízeket: a quinoával és vörösbabbal töltött, sütőben sült paprika fetával teljesen kiváltja a hús ízét.
Vegán bab-quinoa burger
Ki tudna ellenállni egy ilyen gusztusos kinézetű burgernek? A szósz abszolút rajtunk múlik, a 100%-ig növényi alapanyagból készült pogácsa receptjéről pedig a Bonduelle gondoskodik.
Fedezze fel ezt is...