Pinterest

Csirkés quesadilla chilis kukoricával

Egyszerű recept a hétvégi grillezésből megmaradt sültcsirkéhez: készítsük el tortillában sajttal, vörösbabbal és chilis kukoricával összesütve, és tex-mex fűszerkeverékkel ízesítve. Mellé frissítő tejfölt, rukkolát és citromszeleteket kínáljunk.
Könnyű
6 személy
30 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Chili

1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab

½ sült csirkemell

15 dkg cheddar

3 db tortilla lap

1 doboz tejföl

2 marék rukkola

1 citrom

jalapeno

tex-mex fűszerkeverék (helyettesíthető: őrölt chili, római kömény, fokhagymapor, pirospaprika, só és bors keverékével)

olívaolaj

kis csokor friss koriander
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Chili

1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab

½ sült csirkemell

15 dkg cheddar

3 db tortilla lap

1 doboz tejföl

2 marék rukkola

1 citrom

jalapeno

tex-mex fűszerkeverék (helyettesíthető: őrölt chili, római kömény, fokhagymapor, pirospaprika, só és bors keverékével)

olívaolaj

kis csokor friss koriander
  1. lépés 1
    Amennyiben van maradék csirkesültünk, akkor tépkedjük kisebb darabokra, majd kevés olívaolajon futtassuk meg és fűszerezzük a tex-mex keverékkel. (Máskülönben dörzsöljük jól be a csirkét tex-mex fűszerkeverékkel és hagyjuk állni kb. fél órát, majd süssük meg és utána daraboljuk.)
  2. lépés 2
    A tortilla lapokat egyesével melegítsük fel egy serpenyőben, a felére halmozzunk reszelt cheddart, csirkét, Bonduelle Gold Chilit és Bonduelle Vapeur Vörösbabot, néhány szelet jalapenot, majd ismét sajtot. Amikor az alján a sajt már elolvadt, a tortilla üres felét hajtsuk a másikra, és így is melegítsük még egy kicsit, esetleg át is fordíthatjuk. Ismételjük meg a másik 2 tortillával is.
  3. lépés 3
    Vágjuk cikkekre az elkészült tortillákat és szórjunk rá friss koriandert. Kínáljuk tejföllel, olívaolajjal és citromlével ízesített rukkolával, adjunk még mellé egy-egy szelet citromot.