Sajtos quesadilla guacamoléval
Egy egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető tex-mex „finger food” recept, amit pikánssága miatt mindenki kedvelni fog a szilveszteri bulin.
Könnyű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Créatif Sombrero Mix
4 tortilla lap
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 közepesen csípős chilipaprika
100 g reszelt Cheddar
100 g reszelt Gouda
½ csokor koriander
a guacamole-hoz:
2 érett avokádó
½ lilahagyma
1 lime
2 paradicsom
1 chili
½ csokor koriander
só
bors
olívaolaj
4 tortilla lap
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 közepesen csípős chilipaprika
100 g reszelt Cheddar
100 g reszelt Gouda
½ csokor koriander
a guacamole-hoz:
2 érett avokádó
½ lilahagyma
1 lime
2 paradicsom
1 chili
½ csokor koriander
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Créatif Sombrero Mix
4 tortilla lap
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 közepesen csípős chilipaprika
100 g reszelt Cheddar
100 g reszelt Gouda
½ csokor koriander
a guacamole-hoz:
2 érett avokádó
½ lilahagyma
1 lime
2 paradicsom
1 chili
½ csokor koriander
só
bors
olívaolaj
4 tortilla lap
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 közepesen csípős chilipaprika
100 g reszelt Cheddar
100 g reszelt Gouda
½ csokor koriander
a guacamole-hoz:
2 érett avokádó
½ lilahagyma
1 lime
2 paradicsom
1 chili
½ csokor koriander
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Először készítsük el a guacamolét: kanalazzuk ki az avokádók húsát egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott koriandert, az apróra vágott lilahagymát, a darabolt paradicsomot, ízlés szerint chilit és a lime levét, sót és borsot, majd egy villa segítségével keverjük-nyomkodjuk jól össze a hozzávalókat (darabos állagra törekedjünk).
- lépés 2A csíkokra vágott kaliforniai paprikákat egy kevés olajon, magas hőmérsékleten pirítsuk meg, közben sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Készítsük kezünk ügyébe a quesadilla hozzávalóit.
- lépés 4Egy közepes lángon felmelegített serpenyőbe tegyünk bele egy tortilla lapot, borítsuk be egy adag reszelt sajttal (vegyesen a 2 félét), tegyünk rá a sült paprikából, és kanalazzunk rá a Bonduelle Créatif Salsa Mix felét. Még egy kis sajt, friss koriander, chili paprika, majd a tetejére egy újabb tortilla lap kerül.
- lépés 5Pirítsuk így egy darabig a quesadillát, majd ha aranybarna az alja, fordítsuk meg egy lapát segítségével, és süssük még 1-2 percig. Ha a tortilla szép színt kapott, és a sajt elolvadt, kész vagyunk.
- lépés 6Vegyük ki egy deszkára és vágjuk 6 cikkelyre. Tegyünk így a következő 2 tortillával és a maradék alapanyaggal is. Kínáljuk a friss, pikáns guacamoléval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana-val és salátával
Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.
Lazacos-kukoricás tojásmuffin
Muffin formában sütött tojásos falatok füstölt lazaccal, újhagymával és édes kukoricával. Remek választás egy tavaszi reggelire vagy salátával kiegészítve könnyű ebédnek szintén tökéletes. Hidegen és melegen is nagyon finom recept!
Poke bowl kukoricával
Színes, friss és egészséges recept. A kókusztejben főzött rizs alapú poke bowl-ba éppen csak átsütött lazackockák, édes csemegekukorica, uborka, retek és mangó kockák kerülnek, így válik teljesértékű és ízletes tavaszi fogássá.
Fedezze fel ezt is...