1. >Receptek
  2. >Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal

Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal

Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.
Könnyű
4 személy
25 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
Bonduelle Vapeur Vörösbab

1 db édesburgonya

200 g bébispenót

50 g pekándió

5 szelet bacon

1 avokádó

balzsamecet

1 ek. méz

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
Bonduelle Vapeur Vörösbab

1 db édesburgonya

200 g bébispenót

50 g pekándió

5 szelet bacon

1 avokádó

balzsamecet

1 ek. méz

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    Az édesburgonyát vágjuk nagyobb kockákra és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük a 200 fokos sütőbe kb. 15 percig.
  2. lépés 2
    A bacon-t vágjuk fel csíkokra és pirítsuk ropogósra egy serpenyőben.
  3. lépés 3
    Kockázzuk fel az avokádót és vágjuk durvára a pekándiót.
  4. lépés 4
    Tegyük a kihűlt édesburgonyát egy tálba, adjuk hozzá a vörösbabot, az avokádót, a pekándiót, a spenótot és a bacon-t.
  5. lépés 5
    Keverjük ki a mézet két evőkanál balzsamecettel, majd vékony sugárban, kevergetés mellett öntsük hozzá az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára, majd keverjük jól el.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Gombapörkölt gulyás módra

    Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus változatát. Gomba, burgonya és sárgarépa, a végén egy kis tejföllel tálalva.

  • Chilli con carne

    Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit köv...

  • Pestós tésztasaláta fehérbabbal

    Keverjük össze a klasszikus bazsalikom pestós fusillit főtt burgonyakockákkal, majd forgassuk össze ...