Pinterest

Chilli con carne

Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit követve gyorsan és egyszerűen elkészíthethetünk.
Könnyű
4 személy
70 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ kg darált marhahús

1 Bonduelle vörösbabkonzerv (400 g)

1 nagy vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1-2 chilli paprika vagy 1-2 tk. cayenne bors

2 tk. őrölt római kömény

2 tk. őrölt koriander

1 tk. pirospaprika

1 tk. szárított oregánó

1 babérlevél

1 tk. barnacukor

1 konzerv darabolt paradicsom

3 ek. paradicsom püré

0,25 liter víz vagy alaplé

só, bors

olaj
hozzávalók 4 személyre
½ kg darált marhahús

1 Bonduelle vörösbabkonzerv (400 g)

1 nagy vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1-2 chilli paprika vagy 1-2 tk. cayenne bors

2 tk. őrölt római kömény

2 tk. őrölt koriander

1 tk. pirospaprika

1 tk. szárított oregánó

1 babérlevél

1 tk. barnacukor

1 konzerv darabolt paradicsom

3 ek. paradicsom püré

0,25 liter víz vagy alaplé

só, bors

olaj

Termékajánlatunk a recepthez

VörösbabVörösbab
  1. lépés 1
    Egy nagy serpenyőben vagy lábosban pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd dobjuk mellé az apróra vágott fokhagymát és az őrölt fűszereket - az oregánó és a babérlevél kivételével és pirítsuk együtt pár percig.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig, sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Öntsük hozzá a Bonduelle vörösbabkonzervet, a paradicsomkonzervet és pürét, az alaplevet valamint a cukrot, oregánót és babérlevelet.
  4. lépés 4
    Forraljuk fel majd vegyük takarékra és fedő alatt főzzük kb. egy órát. A főzés végével távolítsuk el a babérlevelet.
  5. lépés 5
    Tálaljuk hosszú szemű rizzsel és egy kanál tejföllel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Vörösbabos-paradicsomos taco tejföllel

    Vörösbabos-paradicsomos taco tejföllel

    Kiváló grill recept kerti partikra! A taco-ban lévő babos, paradicsomos, sajtos töltelék nem csak nagyon finom, de látványnak sem utolsó. Tálaláskor korianderrel és joghurttal tehetjük még frissebbé.

  • Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal

    Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal

    Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.

  • Grillezett tortilla babpürével

    Grillezett tortilla babpürével

    Ebben a receptben a tortilla lapokat paradicsomos, fűszeres vörösbabkrémmel kenjük meg, majd gouda sajttal, avokádóval, kaliforniai paprikával, sonkával és lilahagymával megtöltjük, végül feltekerve, grillserpenyőben megpirítva és félbevágva tálaljuk.