Chilli con carne
Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit követve gyorsan és egyszerűen elkészíthethetünk.
Könnyű
4 személy
70 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ kg darált marhahús
1 Bonduelle vörösbabkonzerv (400 g)
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 chilli paprika vagy 1-2 tk. cayenne bors
2 tk. őrölt római kömény
2 tk. őrölt koriander
1 tk. pirospaprika
1 tk. szárított oregánó
1 babérlevél
1 tk. barnacukor
1 konzerv darabolt paradicsom
3 ek. paradicsom püré
0,25 liter víz vagy alaplé
só, bors
olaj
1 Bonduelle vörösbabkonzerv (400 g)
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 chilli paprika vagy 1-2 tk. cayenne bors
2 tk. őrölt római kömény
2 tk. őrölt koriander
1 tk. pirospaprika
1 tk. szárított oregánó
1 babérlevél
1 tk. barnacukor
1 konzerv darabolt paradicsom
3 ek. paradicsom püré
0,25 liter víz vagy alaplé
só, bors
olaj
hozzávalók 4 személyre
½ kg darált marhahús
1 Bonduelle vörösbabkonzerv (400 g)
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 chilli paprika vagy 1-2 tk. cayenne bors
2 tk. őrölt római kömény
2 tk. őrölt koriander
1 tk. pirospaprika
1 tk. szárított oregánó
1 babérlevél
1 tk. barnacukor
1 konzerv darabolt paradicsom
3 ek. paradicsom püré
0,25 liter víz vagy alaplé
só, bors
olaj
1 Bonduelle vörösbabkonzerv (400 g)
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 chilli paprika vagy 1-2 tk. cayenne bors
2 tk. őrölt római kömény
2 tk. őrölt koriander
1 tk. pirospaprika
1 tk. szárított oregánó
1 babérlevél
1 tk. barnacukor
1 konzerv darabolt paradicsom
3 ek. paradicsom püré
0,25 liter víz vagy alaplé
só, bors
olaj
- lépés 1Egy nagy serpenyőben vagy lábosban pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd dobjuk mellé az apróra vágott fokhagymát és az őrölt fűszereket - az oregánó és a babérlevél kivételével és pirítsuk együtt pár percig.
- lépés 2Adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Öntsük hozzá a Bonduelle vörösbabkonzervet, a paradicsomkonzervet és pürét, az alaplevet valamint a cukrot, oregánót és babérlevelet.
- lépés 4Forraljuk fel majd vegyük takarékra és fedő alatt főzzük kb. egy órát. A főzés végével távolítsuk el a babérlevelet.
- lépés 5Tálaljuk hosszú szemű rizzsel és egy kanál tejföllel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kókuszos-gyömbéres piláf zöldborsóval
A piláf egy ázsai eredetű rizsétel, melyet önmagában és köretként is fogyasztanak. Hússal vagy anélkül is készíthető, de a flexitariánus életmód jegyében most egy fűszeres, zöldborsós változattal készültünk!
Vörösbabos-paradicsomos taco tejföllel
Kiváló grill recept kerti partikra! A taco-ban lévő babos, paradicsomos, sajtos töltelék nem csak nagyon finom, de látványnak sem utolsó. Tálaláskor korianderrel és joghurttal tehetjük még frissebbé.
Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal
Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.
Fedezze fel ezt is...