Spenótos zöldborsókrémleves
Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék friss spenót
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 kis marék fenyőmag
chilipehely
6 dl víz vagy alaplé
2 szelet kenyér
só
bors
olívaolaj
vaj
2 marék friss spenót
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 kis marék fenyőmag
chilipehely
6 dl víz vagy alaplé
2 szelet kenyér
só
bors
olívaolaj
vaj
hozzávalók 2 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék friss spenót
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 kis marék fenyőmag
chilipehely
6 dl víz vagy alaplé
2 szelet kenyér
só
bors
olívaolaj
vaj
2 marék friss spenót
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 kis marék fenyőmag
chilipehely
6 dl víz vagy alaplé
2 szelet kenyér
só
bors
olívaolaj
vaj
- lépés 1Olívaolaj és vaj keverékén pároljuk meg az egyik gerezd, apróra vágott fokhagymát.
- lépés 2Erre kerüljön a zöldborsó és a spenót, majd öntsük fel forró vízzel/alaplével, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük.
- lépés 4A fenyőmagot egy száraz serpenyőben pirítsuk meg egy kicsit. Ezidő alatt pirítsuk meg a kenyérszeleteket.
- lépés 5Egy zöldséghámozóval szeleteljünk forgácsokat a parmezánból. Merjük a levest tálakba, szórjuk meg a forgáccsal, chilipehellyel, fenyőmaggal és a fokhagymával bedörzsölt pirítóssal. Végül locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves
Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
Fedezze fel ezt is...