Pinterest

Spenótos zöldborsókrémleves

Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

2 marék friss spenót

5 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

1 kis marék fenyőmag

chilipehely

6 dl víz vagy alaplé

2 szelet kenyér



bors

olívaolaj

vaj
hozzávalók 2 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

2 marék friss spenót

5 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

1 kis marék fenyőmag

chilipehely

6 dl víz vagy alaplé

2 szelet kenyér



bors

olívaolaj

vaj

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur ZöldborsóFagyasztott Vapeur Zöldborsó
  1. lépés 1
    Olívaolaj és vaj keverékén pároljuk meg az egyik gerezd, apróra vágott fokhagymát.
  2. lépés 2
    Erre kerüljön a zöldborsó és a spenót, majd öntsük fel forró vízzel/alaplével, sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük.
  4. lépés 4
    A fenyőmagot egy száraz serpenyőben pirítsuk meg egy kicsit. Ezidő alatt pirítsuk meg a kenyérszeleteket.
  5. lépés 5
    Egy zöldséghámozóval szeleteljünk forgácsokat a parmezánból. Merjük a levest tálakba, szórjuk meg a forgáccsal, chilipehellyel, fenyőmaggal és a fokhagymával bedörzsölt pirítóssal. Végül locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.