Pinterest

Spenótos zöld palacsinta ricottás zöldborsós töltelékkel

A jól ismert és mindenki kedvelt palacsinta izgalmas, sós receptje, látványos zöld színben. Benne töltelékként citromos-borsos ricotta krém zöldborsóval, pirított gombával és petrezselyemmel, snidlinggel.
Nehéz
2 személy
50 perc
Hozzávalók
2 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

10 dkg bébi spenót

1 tojás

15 dkg liszt

2 dl tej

1 dl szóda

25 dkg ricotta

8-10 db kisebb csiperke

1 citrom héja, fél citrom leve

petrezselyem

snidling

chilipaprika (opcionális)



bors

olaj
hozzávalók 2 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

10 dkg bébi spenót

1 tojás

15 dkg liszt

2 dl tej

1 dl szóda

25 dkg ricotta

8-10 db kisebb csiperke

1 citrom héja, fél citrom leve

petrezselyem

snidling

chilipaprika (opcionális)



bors

olaj
  1. lépés 1
    Habverővel keverjük össze a tojást, tejet, egy nagy csipet sót, majd szórjuk hozzá apránként a lisztet, keverjük ki. Öntsük hozzá a szódát is.
  2. lépés 2
    A spenótot turmixgépben pürésítsük a palacsintatésztával. Tegyük a tésztát hűtőbe fél órára.
  3. lépés 3
    Szeleteljük fel a gombát, majd forrósítsunk fel egy serpenyőt, adjunk hozzá egy kevés olajat, majd pár perc alatt pirítsuk meg a gombát. Ha kész, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
  4. lépés 4
    A Bonduelle Vapeur zöldborsót főzzük forrásban lévő sós vízben 5 percig, majd szűrjük le.
  5. lépés 5
    A ricottát keverjük össze a citrom reszelt héjával és levével, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a Vapeur zöldborsóval.
  6. lépés 6
    Kissé olajozott serpenyőben süssük meg a palacsintákat (közepes vastagságra törekedjünk), de csak az egyik felüket, hogy a másik szép élénk zöld színű maradjon.
  7. lépés 7
    Halmozzunk a palacsintákra a krémes zöldborsós ricottából, kanalazzunk rá gombát, végül szórjuk meg vágott petrezselyemmel és snidlinggel, illetve ha szeretjük, egy kevés friss chilivel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Színes zöldség terrine zöldborsóval

    Színes zöldség terrine zöldborsóval

    A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.

  • Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással

    Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással

    Sült édes és sima burgonya, sült lilahagyma, friss szívsaláta, csicseriborsó, zöldborsó és főtt tojás adja ennek az egészséges, tavaszi saláta receptnek az alapját. A színes és ropogós fogást könnyű, joghurtos öntettel kínáljuk.

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.