Spenótos zöld palacsinta ricottás zöldborsós töltelékkel
A jól ismert és mindenki kedvelt palacsinta izgalmas, sós receptje, látványos zöld színben. Benne töltelékként citromos-borsos ricotta krém zöldborsóval, pirított gombával és petrezselyemmel, snidlinggel.
Nehéz
2 személy
50 perc
Hozzávalók
2 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
10 dkg bébi spenót
1 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 dl szóda
25 dkg ricotta
8-10 db kisebb csiperke
1 citrom héja, fél citrom leve
petrezselyem
snidling
chilipaprika (opcionális)
só
bors
olaj
10 dkg bébi spenót
1 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 dl szóda
25 dkg ricotta
8-10 db kisebb csiperke
1 citrom héja, fél citrom leve
petrezselyem
snidling
chilipaprika (opcionális)
só
bors
olaj
hozzávalók 2 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
10 dkg bébi spenót
1 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 dl szóda
25 dkg ricotta
8-10 db kisebb csiperke
1 citrom héja, fél citrom leve
petrezselyem
snidling
chilipaprika (opcionális)
só
bors
olaj
10 dkg bébi spenót
1 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 dl szóda
25 dkg ricotta
8-10 db kisebb csiperke
1 citrom héja, fél citrom leve
petrezselyem
snidling
chilipaprika (opcionális)
só
bors
olaj
- lépés 1Habverővel keverjük össze a tojást, tejet, egy nagy csipet sót, majd szórjuk hozzá apránként a lisztet, keverjük ki. Öntsük hozzá a szódát is.
- lépés 2A spenótot turmixgépben pürésítsük a palacsintatésztával. Tegyük a tésztát hűtőbe fél órára.
- lépés 3Szeleteljük fel a gombát, majd forrósítsunk fel egy serpenyőt, adjunk hozzá egy kevés olajat, majd pár perc alatt pirítsuk meg a gombát. Ha kész, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
- lépés 4A Bonduelle Vapeur zöldborsót főzzük forrásban lévő sós vízben 5 percig, majd szűrjük le.
- lépés 5A ricottát keverjük össze a citrom reszelt héjával és levével, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a Vapeur zöldborsóval.
- lépés 6Kissé olajozott serpenyőben süssük meg a palacsintákat (közepes vastagságra törekedjünk), de csak az egyik felüket, hogy a másik szép élénk zöld színű maradjon.
- lépés 7Halmozzunk a palacsintákra a krémes zöldborsós ricottából, kanalazzunk rá gombát, végül szórjuk meg vágott petrezselyemmel és snidlinggel, illetve ha szeretjük, egy kevés friss chilivel.
Fedezze fel ezt is...