BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával
Ízletes, saját készítésű BBQ szószban pácolt sült csirkecombok friss, ropogós kukoricás coleslaw-val tálalva. A recept szerint a coleslaw saláta ezúttal nem majonézzel készül, hanem nyári verzióban lime-os, mézes, olívaolajos öntettel.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold csemegekukorica
6 csirkecomb
¼ fejes káposzta
2 répa
1 kis lilahagyma
150 g ketchup
2 ek. fehérborecet
3 ek. barna cukor
1 ek. méz
1 ek. Worcestershire szósz
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár (vagy angol mustár)
1 ek. étolaj
só
bors
1 lime
1 ek.méz
olívaolaj
6 csirkecomb
¼ fejes káposzta
2 répa
1 kis lilahagyma
150 g ketchup
2 ek. fehérborecet
3 ek. barna cukor
1 ek. méz
1 ek. Worcestershire szósz
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár (vagy angol mustár)
1 ek. étolaj
só
bors
1 lime
1 ek.méz
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold csemegekukorica
6 csirkecomb
¼ fejes káposzta
2 répa
1 kis lilahagyma
150 g ketchup
2 ek. fehérborecet
3 ek. barna cukor
1 ek. méz
1 ek. Worcestershire szósz
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár (vagy angol mustár)
1 ek. étolaj
só
bors
1 lime
1 ek.méz
olívaolaj
6 csirkecomb
¼ fejes káposzta
2 répa
1 kis lilahagyma
150 g ketchup
2 ek. fehérborecet
3 ek. barna cukor
1 ek. méz
1 ek. Worcestershire szósz
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár (vagy angol mustár)
1 ek. étolaj
só
bors
1 lime
1 ek.méz
olívaolaj
- lépés 1Egy lábasban keverjük össze a ketchupot, fehérborecetet, barna cukrot, mézet, Worcestershire szószt, füstölt pirospaprikát, mustárt és az étolajat. Melegítsük forrásig, majd kis tűzön kevergessük 5-10 percig, ameddig kissé besűrűsödik.
- lépés 2A csirkecombokat tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a kihűlt BBQ szószt és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
- lépés 3A káposztát gyaluljuk le vagy vágjuk fel nagyon vékonyan, a répát reszeljük le, a hagymát vágjuk vékony szeletekre.
- lépés 4Tegyük a zöldségeket egy tálba és adjuk hozzá a kukoricát. Keverjük ki a lime levét a mézzel, majd adjuk hozzá az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, keverjük jól el és öntsük a coleslaw-ra. Tegyük hűtőbe.
- lépés 5A csirkecombot tegyük egy tepsire alufóliával takarjuk le és süssük 180 fokos sütőben 40 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük további negyed órát.
- lépés 6Tálaláskor a frissen sült BBQ csirkecomb mellé kínáljunk a kukoricás coleslaw-ból.