Pisztáciapesztós cukkinileves zöldborsóval és fehérbabbal
A frissítő nyári zöldséglevest a pisztáciapesztó és a citromos joghurt teszi különlegessé. Üdítő és könyned recept kánikulában!
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
A leveshez
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1/2 kg cukkini
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l alaple / víz
1 kis görögjoghurt
1/2 citrom
só
bors
olívaolaj
A pesztóhoz:
10 dkg pisztácia
2 nagy marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1/2 citrom leve
só
bors
olívaolaj
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1/2 kg cukkini
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l alaple / víz
1 kis görögjoghurt
1/2 citrom
só
bors
olívaolaj
A pesztóhoz:
10 dkg pisztácia
2 nagy marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1/2 citrom leve
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
A leveshez
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1/2 kg cukkini
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l alaple / víz
1 kis görögjoghurt
1/2 citrom
só
bors
olívaolaj
A pesztóhoz:
10 dkg pisztácia
2 nagy marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1/2 citrom leve
só
bors
olívaolaj
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1/2 kg cukkini
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l alaple / víz
1 kis görögjoghurt
1/2 citrom
só
bors
olívaolaj
A pesztóhoz:
10 dkg pisztácia
2 nagy marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1/2 citrom leve
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Egy lábosban melegítsük fel az olajat és dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát. Kockázzuk fel a cukkinit és dobjuk a lábosba ezt is, majd pároljuk pár percig.
- lépés 2Adjuk hozzá a Bonduelle zöldborsót és fehérbabot, majd öntsük fel alaplével, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, kis lángon főzzük pár percig.
- lépés 3Ameddig a leves fő, készítsük el a pesztót: helyezzük késes robotgépbe a pisztáciát és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Pürésítsük miközben fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat. A joghurtba reszeljük bele a fél citrom héját és facsarjuk bele a levét is, majd keverjük krémesre.
- lépés 4Tálalásnál kanalazzunk a levesre a joghurtból és a pesztóból is, friss bagettet is kínálhatunk mellé.
Fedezze fel ezt is...