Pisztáciapesztós cukkinileves zöldborsóval és fehérbabbal
A frissítő nyári zöldséglevest a pisztáciapesztó és a citromos joghurt teszi különlegessé. Üdítő és könyned recept kánikulában!
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
A leveshez
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1/2 kg cukkini
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l alaple / víz
1 kis görögjoghurt
1/2 citrom
só
bors
olívaolaj
A pesztóhoz:
10 dkg pisztácia
2 nagy marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1/2 citrom leve
só
bors
olívaolaj
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1/2 kg cukkini
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l alaple / víz
1 kis görögjoghurt
1/2 citrom
só
bors
olívaolaj
A pesztóhoz:
10 dkg pisztácia
2 nagy marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1/2 citrom leve
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
A leveshez
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1/2 kg cukkini
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l alaple / víz
1 kis görögjoghurt
1/2 citrom
só
bors
olívaolaj
A pesztóhoz:
10 dkg pisztácia
2 nagy marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1/2 citrom leve
só
bors
olívaolaj
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1/2 kg cukkini
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l alaple / víz
1 kis görögjoghurt
1/2 citrom
só
bors
olívaolaj
A pesztóhoz:
10 dkg pisztácia
2 nagy marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1/2 citrom leve
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Egy lábosban melegítsük fel az olajat és dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát. Kockázzuk fel a cukkinit és dobjuk a lábosba ezt is, majd pároljuk pár percig.
- lépés 2Adjuk hozzá a Bonduelle zöldborsót és fehérbabot, majd öntsük fel alaplével, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, kis lángon főzzük pár percig.
- lépés 3Ameddig a leves fő, készítsük el a pesztót: helyezzük késes robotgépbe a pisztáciát és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Pürésítsük miközben fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat. A joghurtba reszeljük bele a fél citrom héját és facsarjuk bele a levét is, majd keverjük krémesre.
- lépés 4Tálalásnál kanalazzunk a levesre a joghurtból és a pesztóból is, friss bagettet is kínálhatunk mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Fedezze fel ezt is...