Pinterest

Pisztáciapesztós cukkinileves zöldborsóval és fehérbabbal

A frissítő nyári zöldséglevest a pisztáciapesztó és a citromos joghurt teszi különlegessé. Üdítő és könyned recept kánikulában!
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
A leveshez

200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab

1/2 kg cukkini

1 hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 l alaple / víz

1 kis görögjoghurt

1/2 citrom



bors

olívaolaj



A pesztóhoz:

10 dkg pisztácia

2 nagy marék bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

5 dkg parmezán

1/2 citrom leve



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
A leveshez

200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab

1/2 kg cukkini

1 hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 l alaple / víz

1 kis görögjoghurt

1/2 citrom



bors

olívaolaj



A pesztóhoz:

10 dkg pisztácia

2 nagy marék bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

5 dkg parmezán

1/2 citrom leve



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur Cannellini FehérbabVapeur Cannellini Fehérbab
  1. lépés 1
    Egy lábosban melegítsük fel az olajat és dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát. Kockázzuk fel a cukkinit és dobjuk a lábosba ezt is, majd pároljuk pár percig.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a Bonduelle zöldborsót és fehérbabot, majd öntsük fel alaplével, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, kis lángon főzzük pár percig.
  3. lépés 3
    Ameddig a leves fő, készítsük el a pesztót: helyezzük késes robotgépbe a pisztáciát és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Pürésítsük miközben fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat. A joghurtba reszeljük bele a fél citrom héját és facsarjuk bele a levét is, majd keverjük krémesre.
  4. lépés 4
    Tálalásnál kanalazzunk a levesre a joghurtból és a pesztóból is, friss bagettet is kínálhatunk mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.