Pinterest

Mentás-zöldborsós-ricottás bruschetta

A finom, nyárias ízeket idéző bruschettákat kínálhatjuk előételnként grillpartin (a kenyérszeleteket a grillen pirítva), de könnyű vacsorának is tökéletes recept. A kenyérre kerülő ricotta-tól még krémesebb lesz a végeredmény és a zöld-fehér kontraszt látványnak sem utolsó.
Könnyű
4 személy
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

8 szelet ciabatta

20 dkg ricotta

6 mentalevél

1 citrom

1+1 gerezd fokhagyma

5 dkg parmezán

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

8 szelet ciabatta

20 dkg ricotta

6 mentalevél

1 citrom

1+1 gerezd fokhagyma

5 dkg parmezán

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    Tegyük késes robotgépbe a borsót, 1 fokhagymagerezdet, a mentát, olívaolajat, fél citrom levét és reszelt héját, sózzuk és borsozzuk, majd pürésítsük, annyira, hogy egy kicsit még darabos maradjon.
  2. lépés 2
    A kenyérszeleteket pirítsuk meg grillen, grillserpenyőben vagy pirítóban, majd dörzsöljük be fokhagymával és locsoljuk meg finoman olívaolajjal.
  3. lépés 3
    Tegyünk egy evőkanál ricottát minden kenyérszeletre, majd halmozzunk rá a krémes zöldborsóból és faragjunk rájuk parmezán forgácsokat. Locsoljuk meg még egy kevés olívaolajra és szórjuk meg frissen őrölt borssal.