Vörösbab hummusz sült fokhagymával
1 fej fokhagyma
½ citrom leve
1 ek. tahini
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. őrölt római kömény
olívaolaj
só
bors
zöldségek vegyesen (uborka, répa, kaliforniai paprika, retek, salátalevél)
kréker/pita
1 fej fokhagyma
½ citrom leve
1 ek. tahini
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. őrölt római kömény
olívaolaj
só
bors
zöldségek vegyesen (uborka, répa, kaliforniai paprika, retek, salátalevél)
kréker/pita
- lépés 1A fokhagymát csomagoljuk alufóliába és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ha elkészült várjuk meg, hogy kihűljön és nyomkodjuk ki a héjából az ízletes, krémes fokhagymagerezdeket.
- lépés 2Tegyük késes robotgépbe a vörösbabot, adjuk hozzá a fűszereket, a tahinit, a citrom levét és a fokhagymát, valamint egy kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk és krémesítsük.
- lépés 3Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal a humuszt, szórhatunk rá még a fűszerekből, vagy tehetünk rá friss petrezselymet, kevés szezámmagot. Kínáljunk mellé zöldség hasábokat és pitát.
Héjában sült édesburgonya rizses Good Lunch-al töltve
Gyors, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető recept: az édesburgonyákat félbevágva megsütjük, a belsejüket összekeverjük Good Lunch-al, fetával és spenóttal, majd a keveréket visszatöltjük és további pár percig sütjük a zöldségeket. Petrezselyemmel, gránátalmával és dióval megszórva és fokhagymás-joghurtos öntettel kínáljuk.
Rizses Good Lunch avokádós salátával
Készételből finom saláta több főre? Csak egészítsük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbab egytálételt friss alapanyagokkal. Avokádó, kukorica, lilahagyma, koktélparadicsom, pekándió, lilakáposzta és répa szalagok kerülhetnek a recept, amit limeos-olívaolajos öntettel ízesítsünk, mellé tortilla chipszet vagy tortillát kínáljunk.
Kukoricás-avokádós quinoa saláta
Könnyű és egészséges saláta recept avokádóval, szuperédes kukoricával, vörösbabbal, chilivel, paradicsommal és quinoával. Lime-os, lilahagymás öntettel és friss korianderrel tehetjük még frissebbé.