Vörösbab hummusz sült fokhagymával
A sült fokhagyma krémes, nem tolakodó, selymes íze teszi különlegessé ezt a vörösbabból készült hummuszt, amit tovább ízesítünk füstölt pirospaprikával, római köménnyel, tahinivel és citromlével. Zöldség hasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk.
Könnyű
2 személy
15 perc
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 fej fokhagyma
½ citrom leve
1 ek. tahini
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. őrölt római kömény
olívaolaj
só
bors
zöldségek vegyesen (uborka, répa, kaliforniai paprika, retek, salátalevél)
kréker/pita
1 fej fokhagyma
½ citrom leve
1 ek. tahini
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. őrölt római kömény
olívaolaj
só
bors
zöldségek vegyesen (uborka, répa, kaliforniai paprika, retek, salátalevél)
kréker/pita
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 fej fokhagyma
½ citrom leve
1 ek. tahini
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. őrölt római kömény
olívaolaj
só
bors
zöldségek vegyesen (uborka, répa, kaliforniai paprika, retek, salátalevél)
kréker/pita
1 fej fokhagyma
½ citrom leve
1 ek. tahini
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. őrölt római kömény
olívaolaj
só
bors
zöldségek vegyesen (uborka, répa, kaliforniai paprika, retek, salátalevél)
kréker/pita
- lépés 1A fokhagymát csomagoljuk alufóliába és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ha elkészült várjuk meg, hogy kihűljön és nyomkodjuk ki a héjából az ízletes, krémes fokhagymagerezdeket.
- lépés 2Tegyük késes robotgépbe a vörösbabot, adjuk hozzá a fűszereket, a tahinit, a citrom levét és a fokhagymát, valamint egy kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk és krémesítsük.
- lépés 3Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal a humuszt, szórhatunk rá még a fűszerekből, vagy tehetünk rá friss petrezselymet, kevés szezámmagot. Kínáljunk mellé zöldség hasábokat és pitát.
Fedezze fel ezt is...