Pinterest

Vörösbab hummusz sült fokhagymával

A sült fokhagyma krémes, nem tolakodó, selymes íze teszi különlegessé ezt a vörösbabból készült hummuszt, amit tovább ízesítünk füstölt pirospaprikával, római köménnyel, tahinivel és citromlével. Zöldség hasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk.
Könnyű
2 személy
15 perc
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

1 fej fokhagyma

½ citrom leve

1 ek. tahini

½ tk. füstölt pirospaprika

½ tk. őrölt római kömény

olívaolaj



bors

zöldségek vegyesen (uborka, répa, kaliforniai paprika, retek, salátalevél)

kréker/pita
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

1 fej fokhagyma

½ citrom leve

1 ek. tahini

½ tk. füstölt pirospaprika

½ tk. őrölt római kömény

olívaolaj



bors

zöldségek vegyesen (uborka, répa, kaliforniai paprika, retek, salátalevél)

kréker/pita
  1. lépés 1
    A fokhagymát csomagoljuk alufóliába és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ha elkészült várjuk meg, hogy kihűljön és nyomkodjuk ki a héjából az ízletes, krémes fokhagymagerezdeket.
  2. lépés 2
    Tegyük késes robotgépbe a vörösbabot, adjuk hozzá a fűszereket, a tahinit, a citrom levét és a fokhagymát, valamint egy kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk és krémesítsük.
  3. lépés 3
    Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal a humuszt, szórhatunk rá még a fűszerekből, vagy tehetünk rá friss petrezselymet, kevés szezámmagot. Kínáljunk mellé zöldség hasábokat és pitát.