Pinterest

Csevapcsicsa lilahagyma salátával és babpürével

A csevapcsicsa a grillszezon egyik kedvenc receptje, és akár szabad tűzön, akár grillserpenyőben is elkészíthető. Mellé friss-savanykás lilahagyma salátát, chilis vagy barbeque-s babpürét és kenyeret kínáljunk.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Barbeque vörösbab

30 dkg darált marhahús

30 dkg darált sertéshús

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

½ tk. szódabikarbóna

1 tk. pirospaprika

1 tk. friss kakukkfű

1 kis csokor petrezselyem

3 lilahagyma

3 ek. cukor

1,5 dl almaecet

2 dl víz



bors

fa nyársak
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Barbeque vörösbab

30 dkg darált marhahús

30 dkg darált sertéshús

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

½ tk. szódabikarbóna

1 tk. pirospaprika

1 tk. friss kakukkfű

1 kis csokor petrezselyem

3 lilahagyma

3 ek. cukor

1,5 dl almaecet

2 dl víz



bors

fa nyársak

Termékajánlatunk a recepthez

Bon Menu BarbequeBon Menu Barbeque
  1. lépés 1
    Keverjük össze a kétféle darált húst a nagyon apróra vágott hagymával, a reszelt fokhagymával, szódabikarbónával, pirospaprikával, kakukkfűvel és sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük össze és tegyük hűtőbe akár egész éjszakára (de minimum 1 órára).
  2. lépés 2
    A lilahagymát vágjuk fel vékonyan és tegyük egy tálba. A cukrot oldjuk fel az ecetben, sózzuk és adjuk hozzá a vizet, majd öntsük a hagymára és hagyjuk állni ½-1 órát.
  3. lépés 3
    A húsból formázzunk kis kolbászokat, majd húzzuk a nyársra. Forró grillen vagy grill serpenyőben süssük meg őket kb. 15-20 perc alatt, közben forgassuk.
  4. lépés 4
    A Bon Menu Barbeque-t tegyük késes robotgépbe és pürésítsük, majd keverjük bele a vágott petrezselymet.
  5. lépés 5
    Tálaláskor tegyünk pár nyársat a tányérokra, rakjunk mellé a hagymasalátából és pár kanállal a krémes babpüréből. Egy szelet jófajta kovászos kenyérrel egészítsük ki a tálat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salátával

    Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salátával

    A lazac gyorsan elkészül, a citromos zöldfűszeres marinádnak köszönhetően pedig friss és zamatos lesz. A salátába – a grillezett cukkinin és a zöldbabon kívül – kerül még feta és kapor, a citromos-fokhagymás öntet pedig harmonikusan kiegészíti a recept többi összetevőjét.

  • Plejskavica grill szendvics

    Plejskavica grill szendvics

    Tökéletes recept grillezős nyári estékre! A kétféle hússal készülő szerb plejskavicát grillezett kovászos kenyérszeletek között, barbeque szószos babbal, fetával, lilahagymával és ropogós salátával tálaljuk.

  • Vegán bab-quinoa burger

    Vegán bab-quinoa burger

    Ki tudna ellenállni egy ilyen gusztusos kinézetű burgernek? A szósz abszolút rajtunk múlik, a 100%-ig növényi alapanyagból készült pogácsa receptjéről pedig a Bonduelle gondoskodik.