1. >Receptek
  2. >Csevapcsicsa lilahagyma salátával és babpürével

Csevapcsicsa lilahagyma salátával és babpürével

A csevapcsicsa a grillszezon egyik kedvenc receptje, és akár szabad tűzön, akár grillserpenyőben is elkészíthető. Mellé friss-savanykás lilahagyma salátát, chilis vagy barbeque-s babpürét és kenyeret kínáljunk.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Barbeque vörösbab

30 dkg darált marhahús

30 dkg darált sertéshús

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

½ tk. szódabikarbóna

1 tk. pirospaprika

1 tk. friss kakukkfű

1 kis csokor petrezselyem

3 lilahagyma

3 ek. cukor

1,5 dl almaecet

2 dl víz



bors

fa nyársak
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Barbeque vörösbab

30 dkg darált marhahús

30 dkg darált sertéshús

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

½ tk. szódabikarbóna

1 tk. pirospaprika

1 tk. friss kakukkfű

1 kis csokor petrezselyem

3 lilahagyma

3 ek. cukor

1,5 dl almaecet

2 dl víz



bors

fa nyársak
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Bon Menu Barbeque vörösbab barbeque mártásban
  1. lépés 1
    Keverjük össze a kétféle darált húst a nagyon apróra vágott hagymával, a reszelt fokhagymával, szódabikarbónával, pirospaprikával, kakukkfűvel és sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük össze és tegyük hűtőbe akár egész éjszakára (de minimum 1 órára).
  2. lépés 2
    A lilahagymát vágjuk fel vékonyan és tegyük egy tálba. A cukrot oldjuk fel az ecetben, sózzuk és adjuk hozzá a vizet, majd öntsük a hagymára és hagyjuk állni ½-1 órát.
  3. lépés 3
    A húsból formázzunk kis kolbászokat, majd húzzuk a nyársra. Forró grillen vagy grill serpenyőben süssük meg őket kb. 15-20 perc alatt, közben forgassuk.
  4. lépés 4
    A Bon Menu Barbeque-t tegyük késes robotgépbe és pürésítsük, majd keverjük bele a vágott petrezselymet.
  5. lépés 5
    Tálaláskor tegyünk pár nyársat a tányérokra, rakjunk mellé a hagymasalátából és pár kanállal a krémes babpüréből. Egy szelet jófajta kovászos kenyérrel egészítsük ki a tálat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Húsvéti sonkaleves buggyantott tojással

    Kiadós, ízletes leves recept a húsvéti sonka főzőlevének felhasználásával, rengeteg zöldséggel és fehérbabbal, de a maradék sonkából is tehetünk bele. Tálaláskor buggyantott tojást helyezzünk a tetejére, és friss kenyeret kínáljunk mellé.

  • Egyedényes babos tészta

    Krémes tészta fehérbabbal és brokkolival, amelynek különlegessége, hogy az egész étel egyetlen lábos...

  • Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salá...

    A lazac gyorsan elkészül, a citromos zöldfűszeres marinádnak köszönhetően pedig friss és zamatos les...