Pinterest

Csevapcsicsa lilahagyma salátával és babpürével

A csevapcsicsa a grillszezon egyik kedvenc receptje, és akár szabad tűzön, akár grillserpenyőben is elkészíthető. Mellé friss-savanykás lilahagyma salátát, chilis vagy barbeque-s babpürét és kenyeret kínáljunk.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Barbeque vörösbab

30 dkg darált marhahús

30 dkg darált sertéshús

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

½ tk. szódabikarbóna

1 tk. pirospaprika

1 tk. friss kakukkfű

1 kis csokor petrezselyem

3 lilahagyma

3 ek. cukor

1,5 dl almaecet

2 dl víz



bors

fa nyársak
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Barbeque vörösbab

30 dkg darált marhahús

30 dkg darált sertéshús

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

½ tk. szódabikarbóna

1 tk. pirospaprika

1 tk. friss kakukkfű

1 kis csokor petrezselyem

3 lilahagyma

3 ek. cukor

1,5 dl almaecet

2 dl víz



bors

fa nyársak

Termékajánlatunk a recepthez

Bon Menu BarbequeBon Menu Barbeque
  1. lépés 1
    Keverjük össze a kétféle darált húst a nagyon apróra vágott hagymával, a reszelt fokhagymával, szódabikarbónával, pirospaprikával, kakukkfűvel és sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük össze és tegyük hűtőbe akár egész éjszakára (de minimum 1 órára).
  2. lépés 2
    A lilahagymát vágjuk fel vékonyan és tegyük egy tálba. A cukrot oldjuk fel az ecetben, sózzuk és adjuk hozzá a vizet, majd öntsük a hagymára és hagyjuk állni ½-1 órát.
  3. lépés 3
    A húsból formázzunk kis kolbászokat, majd húzzuk a nyársra. Forró grillen vagy grill serpenyőben süssük meg őket kb. 15-20 perc alatt, közben forgassuk.
  4. lépés 4
    A Bon Menu Barbeque-t tegyük késes robotgépbe és pürésítsük, majd keverjük bele a vágott petrezselymet.
  5. lépés 5
    Tálaláskor tegyünk pár nyársat a tányérokra, rakjunk mellé a hagymasalátából és pár kanállal a krémes babpüréből. Egy szelet jófajta kovászos kenyérrel egészítsük ki a tálat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás, vegyes babos rizssaláta garnélával

    Kukoricás, vegyes babos rizssaláta garnélával

    A rizsre nem úgy gondolunk, mint saláta alapra, pedig remekül kombinálható különböző ízű és állagú alapanyagokkal. Ez a kétféle babbal, roppanós garnélával, édes kukoricával és friss zöldségekkel készült rizssaláta édes-csipős öntettel meglocsolva csodálatos recept.

  • Feketebabos taco

    Feketebabos taco

    Hétvégén Mexikóba megyünk! Persze nem fizikailag, hanem egy doboz feketebab, pár szál rukkola és néhány tortilla segítségével, amelyből gyors és könnyű előételt varázsolhatunk a hétvégi piknikre vagy sütögetésre.

  • Paradicsomsaláta bivalymozzarellával és cannellini babbal

    Paradicsomsaláta bivalymozzarellával és cannellini babbal

    Íme, egy fantasztikus küllemű, vonzó nyári saláta, amelyet a sok színű paradicsom, a krémes fehérbab és a bivalymozzarella egyedi íze tesz különlegessé. Az alapanyagokat a salsa verde, ez a petrezselymes, fokhagymás, citromos üde szósz köti össze.