Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold Szuperédes Csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vörösbab
1 doboz Bonduelle Csicseriborsó
70 dkg darált pulykahús
1 lilahagyma
200 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
100 g bulgur
1 csokor petrezselyem
1 lime
olívaolaj
só
bors
½ tk. szódabikarbóna
½ dl szóda
1 doboz Bonduelle Vörösbab
1 doboz Bonduelle Csicseriborsó
70 dkg darált pulykahús
1 lilahagyma
200 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
100 g bulgur
1 csokor petrezselyem
1 lime
olívaolaj
só
bors
½ tk. szódabikarbóna
½ dl szóda
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold Szuperédes Csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vörösbab
1 doboz Bonduelle Csicseriborsó
70 dkg darált pulykahús
1 lilahagyma
200 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
100 g bulgur
1 csokor petrezselyem
1 lime
olívaolaj
só
bors
½ tk. szódabikarbóna
½ dl szóda
1 doboz Bonduelle Vörösbab
1 doboz Bonduelle Csicseriborsó
70 dkg darált pulykahús
1 lilahagyma
200 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
100 g bulgur
1 csokor petrezselyem
1 lime
olívaolaj
só
bors
½ tk. szódabikarbóna
½ dl szóda
- lépés 1Keverjük össze a darálthúst a reszelt fokhagymával, a szódabikarbónával és öntsük hozzá a szódát. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze. Tegyük a hűtőbe akár egy éjszakára is, de minimum 1 órára.
- lépés 2A bulgurt öntsük le kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, keverjük meg takarjuk le és hagyjuk állni 15 percig, hogy a szemek beszívják a vízet.
- lépés 3Tegyük egy tálba a kukoricát, a vörösbabot és a csicseriborsót. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott lilahagymát, a megfelezett paradicsomot és az aprított petrezselymet.
- lépés 4Mikor elkészült a bulgur, hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük a salátához.
- lépés 5Facsarjuk egy tálkába a lime levét és csurgassunk hozzá olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük a salátára. Keverjük át.
- lépés 6A darálthúsból formázzunk kis hengereket, majd 180 fokos sütőben, a sütőrácsra helyezve (tegyünk alá egy tepsit, amire a zsiradék csöpög) süssük készre kb. 20 perc alatt.
- lépés 7Tálaláskor adjuk a csevapcsicsa mellé a színes bulgur salátából.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.
Fedezze fel ezt is...