Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold Szuperédes csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
70 dkg darált pulykahús
1 lilahagyma
200 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
100 g bulgur
1 csokor petrezselyem
1 lime
olívaolaj
só
bors
½ tk. szódabikarbóna
½ dl szóda
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
70 dkg darált pulykahús
1 lilahagyma
200 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
100 g bulgur
1 csokor petrezselyem
1 lime
olívaolaj
só
bors
½ tk. szódabikarbóna
½ dl szóda
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold Szuperédes csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
70 dkg darált pulykahús
1 lilahagyma
200 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
100 g bulgur
1 csokor petrezselyem
1 lime
olívaolaj
só
bors
½ tk. szódabikarbóna
½ dl szóda
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
70 dkg darált pulykahús
1 lilahagyma
200 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
100 g bulgur
1 csokor petrezselyem
1 lime
olívaolaj
só
bors
½ tk. szódabikarbóna
½ dl szóda
- lépés 1Keverjük össze a darálthúst a reszelt fokhagymával, a szódabikarbónával és öntsük hozzá a szódát. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze. Tegyük a hűtőbe akár egy éjszakára is, de minimum 1 órára.
- lépés 2A bulgurt öntsük le kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, keverjük meg takarjuk le és hagyjuk állni 15 percig, hogy a szemek beszívják a vízet.
- lépés 3Tegyük egy tálba a kukoricát, a vörösbabot és a csicseriborsót. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott lilahagymát, a megfelezett paradicsomot és az aprított petrezselymet.
- lépés 4Mikor elkészült a bulgur, hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük a salátához.
- lépés 5Facsarjuk egy tálkába a lime levét és csurgassunk hozzá olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük a salátára. Keverjük át.
- lépés 6A darálthúsból formázzunk kis hengereket, majd 180 fokos sütőben, a sütőrácsra helyezve (tegyünk alá egy tepsit, amire a zsiradék csöpög) süssük készre kb. 20 perc alatt.
- lépés 7Tálaláskor adjuk a csevapcsicsa mellé a színes bulgur salátából.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Kukoricás babos burrito tál
A mexikói burrito most nem tortillába tekerve, hanem tálban kínálva kerül az asztalra Bon Menu Mexicana-val és kukoricás salsával. Mellé sült tortilla lap cikkelyeket kínáljunk. Izgalmas, színes, egyszerű, de változatos és teljesértékű saláta recept mindenkinek.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával
Ízletes, saját készítésű BBQ szószban pácolt sült csirkecombok friss, ropogós kukoricás coleslaw-val tálalva. A recept szerint a coleslaw saláta ezúttal nem majonézzel készül, hanem nyári verzióban lime-os, mézes, olívaolajos öntettel.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Sonkás-kukoricás frittata
Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, főtt sonka, kukorica és friss petrezselyem került, amely könnyen tárolható, így másnapra is tökéletes.
Fedezze fel ezt is...















