Pinterest

Grillezett csirkemell kukoricás mexikói salátával

Izgalmas, színes fogás, amely üdítően fog hatni a nyári kánikulában! Egyszerű grill recept, amely nagy kedvenc lesz kerti partikon, kicsik és nagyok boldogan fogyasztják majd.
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix

1 egész csirkemell filé

2 lime

1 nagy csokor koriander (fele a salátához)

2 gerezd fokhagyma

1 tk. őrölt chili

½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)

1 fürt koktélparadicsom

1 kis lilahagyma

1 marék tortilla chips

½ uborka



bors

olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix

1 egész csirkemell filé

2 lime

1 nagy csokor koriander (fele a salátához)

2 gerezd fokhagyma

1 tk. őrölt chili

½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)

1 fürt koktélparadicsom

1 kis lilahagyma

1 marék tortilla chips

½ uborka



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Créatif SombreroCréatif Sombrero
  1. lépés 1
    A csirkemellet vágjuk félbe, majd a két felet felezzük tovább. Csomagoljuk folpack-ba és klopfolóval vagy sodrófával lapítgassuk ki egyenletesre.
  2. lépés 2
    Keverjük ki az olívaolajat az egyik lime reszelt héjával és levével, reszeljük bele a fokhagymát, szórjuk bele az őrölt chilit és a görögszénát, az apróra vágott koriandert és sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    A csirkét tegyük egy zárható zacskóba, öntsük rá a pácot és legalább fél órára tegyük hűtőbe.
  4. lépés 4
    Addig állítsuk össze a salátát: szeleteljük fel a lilahagymát és a paradicsomot, az uborkát kockázzuk fel és tegyük őket egy salátás tálba, majd adjuk hozzá a Créatif Sombrero Mix-et. Facsarjuk bele a másik lime levét, adjuk hozzá az apróra vágott koriandert. Locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Tálalásig tegyük hűtőbe.
  5. lépés 5
    Forró grillserpenyőben süssük meg a csirkét, oldalanként kb. 5 percig.
  6. lépés 6
    Tálaláskor a salátát szórjuk meg a kissé összetört tortilla chips-szel és helyezzünk mellé egy frissen sült csirkemellet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával

    BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával

    Ízletes, saját készítésű BBQ szószban pácolt sült csirkecombok friss, ropogós kukoricás coleslaw-val tálalva. A recept szerint a coleslaw saláta ezúttal nem majonézzel készül, hanem nyári verzióban lime-os, mézes, olívaolajos öntettel.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Kukoricás babos burrito tál

    Kukoricás babos burrito tál

    A mexikói burrito most nem tortillába tekerve, hanem tálban kínálva kerül az asztalra Bon Menu Mexicana-val és kukoricás salsával. Mellé sült tortilla lap cikkelyeket kínáljunk. Izgalmas, színes, egyszerű, de változatos és teljesértékű saláta recept mindenkinek.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET