Pinterest

Grillezett csirkemell kukoricás mexikói salátával

Izgalmas, színes fogás, amely üdítően fog hatni a nyári kánikulában! Egyszerű grill recept, amely nagy kedvenc lesz kerti partikon, kicsik és nagyok boldogan fogyasztják majd.
Közepes nehézségű
2 személy
40 perc
10 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix

1 egész csirkemell filé

2 lime

1 nagy csokor koriander (fele a salátához)

2 gerezd fokhagyma

1 tk. őrölt chili

½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)

1 fürt koktélparadicsom

1 kis lilahagyma

1 marék tortilla chips

½ uborka



bors

olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix

1 egész csirkemell filé

2 lime

1 nagy csokor koriander (fele a salátához)

2 gerezd fokhagyma

1 tk. őrölt chili

½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)

1 fürt koktélparadicsom

1 kis lilahagyma

1 marék tortilla chips

½ uborka



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Créatif SombreroCréatif Sombrero
  1. lépés 1
    A csirkemellet vágjuk félbe, majd a két felet felezzük tovább. Csomagoljuk folpack-ba és klopfolóval vagy sodrófával lapítgassuk ki egyenletesre.
  2. lépés 2
    Keverjük ki az olívaolajat az egyik lime reszelt héjával és levével, reszeljük bele a fokhagymát, szórjuk bele az őrölt chilit és a görögszénát, az apróra vágott koriandert és sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    A csirkét tegyük egy zárható zacskóba, öntsük rá a pácot és legalább fél órára tegyük hűtőbe.
  4. lépés 4
    Addig állítsuk össze a salátát: szeleteljük fel a lilahagymát és a paradicsomot, az uborkát kockázzuk fel és tegyük őket egy salátás tálba, majd adjuk hozzá a Créatif Sombrero Mix-et. Facsarjuk bele a másik lime levét, adjuk hozzá az apróra vágott koriandert. Locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Tálalásig tegyük hűtőbe.
  5. lépés 5
    Forró grillserpenyőben süssük meg a csirkét, oldalanként kb. 5 percig.
  6. lépés 6
    Tálaláskor a salátát szórjuk meg a kissé összetört tortilla chips-szel és helyezzünk mellé egy frissen sült csirkemellet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával

    BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával

    Ízletes, saját készítésű BBQ szószban pácolt sült csirkecombok friss, ropogós kukoricás coleslaw-val tálalva. A recept szerint a coleslaw saláta ezúttal nem majonézzel készül, hanem nyári verzióban lime-os, mézes, olívaolajos öntettel.

  • Kukoricás babos burrito tál

    Kukoricás babos burrito tál

    A mexikói burrito most nem tortillába tekerve, hanem tálban kínálva kerül az asztalra Bon Menu Mexicana-val és kukoricás salsával. Mellé sült tortilla lap cikkelyeket kínáljunk. Izgalmas, színes, egyszerű, de változatos és teljesértékű saláta recept mindenkinek.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.