Grillezett csirkemell kukoricás mexikói salátával
Izgalmas, színes fogás, amely üdítően fog hatni a nyári kánikulában! Egyszerű grill recept, amely nagy kedvenc lesz kerti partikon, kicsik és nagyok boldogan fogyasztják majd.
Közepes nehézségű
2 személy
40 perc
10 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix
1 egész csirkemell filé
2 lime
1 nagy csokor koriander (fele a salátához)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt chili
½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)
1 fürt koktélparadicsom
1 kis lilahagyma
1 marék tortilla chips
½ uborka
só
bors
olívaolaj
1 egész csirkemell filé
2 lime
1 nagy csokor koriander (fele a salátához)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt chili
½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)
1 fürt koktélparadicsom
1 kis lilahagyma
1 marék tortilla chips
½ uborka
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix
1 egész csirkemell filé
2 lime
1 nagy csokor koriander (fele a salátához)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt chili
½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)
1 fürt koktélparadicsom
1 kis lilahagyma
1 marék tortilla chips
½ uborka
só
bors
olívaolaj
1 egész csirkemell filé
2 lime
1 nagy csokor koriander (fele a salátához)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt chili
½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)
1 fürt koktélparadicsom
1 kis lilahagyma
1 marék tortilla chips
½ uborka
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A csirkemellet vágjuk félbe, majd a két felet felezzük tovább. Csomagoljuk folpack-ba és klopfolóval vagy sodrófával lapítgassuk ki egyenletesre.
- lépés 2Keverjük ki az olívaolajat az egyik lime reszelt héjával és levével, reszeljük bele a fokhagymát, szórjuk bele az őrölt chilit és a görögszénát, az apróra vágott koriandert és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3A csirkét tegyük egy zárható zacskóba, öntsük rá a pácot és legalább fél órára tegyük hűtőbe.
- lépés 4Addig állítsuk össze a salátát: szeleteljük fel a lilahagymát és a paradicsomot, az uborkát kockázzuk fel és tegyük őket egy salátás tálba, majd adjuk hozzá a Créatif Sombrero Mix-et. Facsarjuk bele a másik lime levét, adjuk hozzá az apróra vágott koriandert. Locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Tálalásig tegyük hűtőbe.
- lépés 5Forró grillserpenyőben süssük meg a csirkét, oldalanként kb. 5 percig.
- lépés 6Tálaláskor a salátát szórjuk meg a kissé összetört tortilla chips-szel és helyezzünk mellé egy frissen sült csirkemellet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával
Ízletes, saját készítésű BBQ szószban pácolt sült csirkecombok friss, ropogós kukoricás coleslaw-val tálalva. A recept szerint a coleslaw saláta ezúttal nem majonézzel készül, hanem nyári verzióban lime-os, mézes, olívaolajos öntettel.
Kukoricás babos burrito tál
A mexikói burrito most nem tortillába tekerve, hanem tálban kínálva kerül az asztalra Bon Menu Mexicana-val és kukoricás salsával. Mellé sült tortilla lap cikkelyeket kínáljunk. Izgalmas, színes, egyszerű, de változatos és teljesértékű saláta recept mindenkinek.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Fedezze fel ezt is...