Pinterest

Citromos-tejszínes zöldséges penne

Ha kimerítő napok állnak mögöttünk, és csak egy gyors vacsorára vágyunk, az előkészített zöldségkeveréknek köszönhetően negyedóra alatt meleg, ízletes és egészséges tésztaételt varázsolhatunk az asztalra.
Könnyű
4 személy
20 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle zöld mix krémleves zöldségkeverék

3 dl tejszín

2 gerezd fokhagyma

1 citrom héja, fél citrom leve

300 g penne

parmezán



bors

2 ek olívaolaj

friss bazsalikom (opcionális)
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle zöld mix krémleves zöldségkeverék

3 dl tejszín

2 gerezd fokhagyma

1 citrom héja, fél citrom leve

300 g penne

parmezán



bors

2 ek olívaolaj

friss bazsalikom (opcionális)

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Zöld mix Krémleves zöldségkeverékFagyasztott Zöld mix Krémleves zöldségkeverék
  1. lépés 1
    Tegyük a pennét sós, lobogó vízbe. Főzzük a csomagoláson megadott ideig.
  2. lépés 2
    Hevítsünk olívaolajat, majd reszeljük bele a fokhagymát és pároljuk meg egy kissé.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, és rövid ideig pároljuk, majd öntsük fel a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és főzzük, ameddig kissé besűrűsödik.
  4. lépés 4
    Reszeljük hozzá a citrom héját és facsarjuk bele a levét is.
  5. lépés 5
    Ha a tészta elkészült, merjünk belőle egy mélytányérba, kanalazzuk rá a szószt és reszeljünk rá parmezánt. Bazsalikommal díszíthetjük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.

  • Spenótos zöldborsókrémleves

    Spenótos zöldborsókrémleves

    Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!