1. >Receptek
  2. >Babos pogácsa

Babos pogácsa

A klasszikus sós recept könnyen elkészíthető változata ezúttal egy kis csavarral, méghozzá vörösbabbal. A kész pogácsákat hidegen vagy melegen, tejfölbe mártogatva is fogyaszthatjuk!
Könnyű
4 személy
50 perc
30 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Vörösbab

40 dkg liszt

25 dkg vaj

25 dkg tehéntúró



5 dkg reszelt sajt

1 tojás sárgája
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Vörösbab

40 dkg liszt

25 dkg vaj

25 dkg tehéntúró



5 dkg reszelt sajt

1 tojás sárgája
  1. lépés 1
    Előmelegítjük a sütőt, 170°C-ra. A babot jól összepréseljük, elkeverjük a túróval, majd a liszthez adjuk, sózzuk, összedolgozzuk.
  2. lépés 2
    Egy nagylyukú reszelőn ráreszeljük a hideg vajat. (Sokkal könnyebb reszelve alkalmazni, mint kockázva, mert így jobban elvegyül a tésztában.)
  3. lépés 3
    Határozott mozdulatokkal összegyúrjuk a masszát mindaddig, amíg egy jól formázható tésztát kapunk. Ezt lehűtjük újra egy kis időre, kb 15-20 percre hütőbe tesszük.
  4. lépés 4
    Ezt követően lisztezett felületen egyenletes lappá nyújtjuk a tésztát (1-1,5 cm magasságban), majd lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval kis korongokra szaggatjuk.
  5. lépés 5
    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk a kedvenc reszelt sajtunkkal, 170°C-os sütőbe tesszük, fél óráig sütjük.
  6. lépés 6
    Hidegen vagy melegen, tejfölbe mártogatva is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá!
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Vörösbabos brownie

    Meglepetés brownie! Csokival, tojással, cukorral és vörösbabbal készül! Így kevesebb cukrot tartalmaz és ráadásul lisztmentes is.

  • Kétbabos saláta garnélával, naranccsal é...

    Jöhet egy színes és gourmet fogás? A kétbabos, garnélával, naranccsal és rukkolával készült salátát ...

  • Téli snack mix csicseriborsóval és vörös...

    Pirított fűszeres vörösbab, csicseriborsó, tökmag, mazsola, vörösáfonya keveréke. Egészséges, finom ...