Pinterest

Darált húsos, gombás-babos töltött batyu

Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökéletes piknikre vagy uzsonnára, mivel jól szállítható. Friss salátával kiegészítve könnyű vacsorának is kiváló. Elkészítésében a gyerekek is segédkezhetnek.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab konzerv

1 üveg Bonduelle Prémium Szeletelt Gombafejek

20 dkg darált sertéshús

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

cayenne bors

1 tojássárgája

1 egész tojás

1 csokor petrezselyem

2 csomag leveles tészta

fekete szezámmag



bors

olaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab konzerv

1 üveg Bonduelle Prémium Szeletelt Gombafejek

20 dkg darált sertéshús

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

cayenne bors

1 tojássárgája

1 egész tojás

1 csokor petrezselyem

2 csomag leveles tészta

fekete szezámmag



bors

olaj

Termékajánlatunk a recepthez

Prémium Szeletelt CsiperkegombaPrémium Szeletelt Csiperkegomba
  1. lépés 1
    Egy serpenyőben dinszteljük meg egy kevés olajon az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a húst, az apróra vágott fokhagymát, a cayenne borsot, sózzuk és borsozzuk és pirítsuk készre.
  2. lépés 2
    Egy tálban keverjük össze a húsos keveréket a leszűrt gombával és a vörösbabbal, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és az apróra vágott petrezselymet is. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze alaposan.
  3. lépés 3
    A leveles tésztát görgessük ki és vágjuk 15x15 cm-es négyzeteket belőle.
  4. lépés 4
    Tegyünk egy-két evőkanálnyit a tészta közepére a töltelékből, majd hajtsuk félbe és nyomkodjuk le a széleit. A tetejét kenjünk meg a felvert egész tojással.
  5. lépés 5
    Végül szórjuk meg fekete szezámmaggal és süssük 180 fokon, ameddig aranybarna lesz.
  6. lépés 6
    Amíg sülnek a batyuk, készítsük el a második adagot is a másik levelestésztából. 12 db töltött batyut kapunk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sós galette zöldborsóval és kecskesajttal

    Sós galette zöldborsóval és kecskesajttal

    A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve édes ízű karamellizált hagymával. A végeredményt pedig a tetejére került tükörtojással koronázzuk meg.

  • Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Moussaka

    Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Moussaka

    Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve.

  • Ázsiai tojásos sült tészta

    Ázsiai tojásos sült tészta

    Ázsiai típusú tojásos tészta pirított gombával, újhagymával, brokkolival és zöldbabbal, sült rántotta csíkokkal kiegészítve. Az alapanyagokat előkészítve mindössze fél óra alatt elkészíthetjük ezt az extra és ízekben gazdag receptet.