Zöldfőzelék buggyantott tojással
Fokhagymás, vajas, petrezselymes zöldfőzelék recept, saját magával sűrítve. Tetején szemet gyönyörködtető buggyantott tojás, újhagyma és petrezselyem.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix krémleves zöldségkeverék
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 dl alaplé
5 dkg vaj
3 tojás
3 szál újhagyma
só
bors
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 dl alaplé
5 dkg vaj
3 tojás
3 szál újhagyma
só
bors
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix krémleves zöldségkeverék
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 dl alaplé
5 dkg vaj
3 tojás
3 szál újhagyma
só
bors
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 dl alaplé
5 dkg vaj
3 tojás
3 szál újhagyma
só
bors
- lépés 1Olvasszuk fel a vajat egy lábasban és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott újhagyma fehér részét, pároljuk pár percig
- lépés 2Adjuk hozzá a Bonduelle Zöld Mix krémleves zöldségkeveréket és a Vapeur zöldborsót, sózzuk, borsozzuk. Öntsünk fel az alaplével és forraljuk fel. Pároljuk 5 percig.
- lépés 3Merjük ki a zöldségek egyharmadát és botmixerrel pürésítsük egy kevés alaplével együtt, majd öntsük vissza az egészben hagyott zöldségekhez.
- lépés 4Forraljunk vizet egy kislábosban (kb. 5 ujjnyi magas legyen a víz) a buggyantott tojáshoz, ha felforrt vegyük takarékra, hogy a víz éppen csak gyöngyözzön (ne bugyogjon, csak apró buborékokat kell látnunk).
- lépés 5Törjünk fel egy tojást egy kis tálkába és közelről, óvatosan öntsük a vízbe.
- lépés 63 perc után szűrő kanállal vegyük ki őket. Ismételjük meg a másik 2 tojással is.
- lépés 7A főzeléket tálaljuk a buggyantott tojással, szórjuk meg aprított petrezselyemmel és az újhagyma felkarikázott zöldjével.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!
Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel
Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével és zöld színű zöldségekkel tálalva.
Póréhagymás-zöldborsós spagetti
20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldborsót vajjal és tejszínnel krémesítjük, végül reszelt citromhéjjal ízesítjük. Frissen főtt spagettivel összeforgatva kellemes, izgalmas receptet kapunk.
Fedezze fel ezt is...













