Ezt az élénkzöld levest nyáron is érdemes fogyasztanunk, mert kiváló módja a folyadékpótlásnak, friss ízeivel pedig az egész család kedvence lehet. Tartalmasságát a zöldségeken kívül rizsszem tészta és friss spenót adja, pikáns ízét pedig a házilag készült pesztó.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
1 db hagyma
2+2 gerezd fokhagyma
2 zeller szár
2 nagy marék bébispenót
3 kisebb szem burgonya
1 szál friss rozmaring
kis marék friss kakukkfű
12 dkg rizsszem tészta
1,5 l víz vagy alaplé
nagy csokor bazsalikom
1 citrom
5 dkg enyhén pirított fenyőmag
5 dkg parmezán
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
1 db hagyma
2+2 gerezd fokhagyma
2 zeller szár
2 nagy marék bébispenót
3 kisebb szem burgonya
1 szál friss rozmaring
kis marék friss kakukkfű
12 dkg rizsszem tészta
1,5 l víz vagy alaplé
nagy csokor bazsalikom
1 citrom
5 dkg enyhén pirított fenyőmag
5 dkg parmezán
olívaolaj
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur Cannellini fehérbab
lépés 1
Vágjuk apróra a hagymát és a zellerszárat, majd egy lábosban olívaolajon pároljuk meg.
lépés 2
Kb. 5 perc után adjunk hozzá 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és a friss, felaprított rozmaringot és kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, tegyük bele az apróra felkockázott burgonyát és főzzük kb. 10 percig (amíg a krumpli majdnem megfő).
lépés 4
Ezalatt a pestóhoz tegyük késes robotgépbe a bazsalikomot, 2 gerezd fokhagymát, a parmezánt és fenyőmagot, valamint az olívaolajat és a citrom reszelt héjat és levét, sózzuk és pürésítsük. Ha szükséges adjunk hozzá még olívaolajat.
lépés 5
Adjuk a leveshez a zöldborsót és a fehérbabot, valamint a rizsszem tésztát és főzzük ameddig a tészta megpuhul. Az utolsó pillanatban adjuk hozzá a friss spenótot is.
lépés 6
Tálaljuk ki a levest, tegyünk a tetejére a pestóból és reszeljünk rá parmezánt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Vajbableves csirkével és vargányagombáva...
Enyhén savanykás, joghurtos leves recept vajbabbal és zöldhüvelyű vágott zöldbabbal, csirkével és vargányagombával - laktató, akár főételként is megállja a helyét.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti br...