1. >Receptek
  2. >Zöld minestrone friss pesto-val

Zöld minestrone friss pesto-val

Ezt az élénkzöld levest nyáron is érdemes fogyasztanunk, mert kiváló módja a folyadékpótlásnak, friss ízeivel pedig az egész család kedvence lehet. Tartalmasságát a zöldségeken kívül rizsszem tészta és friss spenót adja, pikáns ízét pedig a házilag készült pesztó.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab

1 db hagyma

2+2 gerezd fokhagyma

2 zeller szár

2 nagy marék bébispenót

3 kisebb szem burgonya

1 szál friss rozmaring

kis marék friss kakukkfű

12 dkg rizsszem tészta

1,5 l víz vagy alaplé

nagy csokor bazsalikom

1 citrom

5 dkg enyhén pirított fenyőmag

5 dkg parmezán

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab

1 db hagyma

2+2 gerezd fokhagyma

2 zeller szár

2 nagy marék bébispenót

3 kisebb szem burgonya

1 szál friss rozmaring

kis marék friss kakukkfű

12 dkg rizsszem tészta

1,5 l víz vagy alaplé

nagy csokor bazsalikom

1 citrom

5 dkg enyhén pirított fenyőmag

5 dkg parmezán

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    Vágjuk apróra a hagymát és a zellerszárat, majd egy lábosban olívaolajon pároljuk meg.
  2. lépés 2
    Kb. 5 perc után adjunk hozzá 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és a friss, felaprított rozmaringot és kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, tegyük bele az apróra felkockázott burgonyát és főzzük kb. 10 percig (amíg a krumpli majdnem megfő).
  4. lépés 4
    Ezalatt a pestóhoz tegyük késes robotgépbe a bazsalikomot, 2 gerezd fokhagymát, a parmezánt és fenyőmagot, valamint az olívaolajat és a citrom reszelt héjat és levét, sózzuk és pürésítsük. Ha szükséges adjunk hozzá még olívaolajat.
  5. lépés 5
    Adjuk a leveshez a zöldborsót és a fehérbabot, valamint a rizsszem tésztát és főzzük ameddig a tészta megpuhul. Az utolsó pillanatban adjuk hozzá a friss spenótot is.
  6. lépés 6
    Tálaljuk ki a levest, tegyünk a tetejére a pestóból és reszeljünk rá parmezánt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Vajbableves csirkével és vargányagombáva...

    Enyhén savanykás, joghurtos leves recept vajbabbal és zöldhüvelyű vágott zöldbabbal, csirkével és vargányagombával - laktató, akár főételként is megállja a helyét.

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...

  • Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti br...