Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péksüti karamellizált hagymával
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Közepes nehézségű
2 személy
40 perc
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott Zöldborsó
1 csomag levelestészta
1 vöröshagyma
2 marék spenót
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
10 dkg cheddar sajt
1 tojássárgája
szerecsendió
só
bors
olaj
szezámmag
1 csomag levelestészta
1 vöröshagyma
2 marék spenót
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
10 dkg cheddar sajt
1 tojássárgája
szerecsendió
só
bors
olaj
szezámmag
hozzávalók 2 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott Zöldborsó
1 csomag levelestészta
1 vöröshagyma
2 marék spenót
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
10 dkg cheddar sajt
1 tojássárgája
szerecsendió
só
bors
olaj
szezámmag
1 csomag levelestészta
1 vöröshagyma
2 marék spenót
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
10 dkg cheddar sajt
1 tojássárgája
szerecsendió
só
bors
olaj
szezámmag
- lépés 1A hagymát szeleteljük fel vékonyan és gyakori kevergetés mellett, kevés olajon, kis fokozaton karamellizáljuk. Néha adjunk hozzá egy-egy kiskanálnyi vizet, ha szükségét érezzük. A vége felé keverjünk hozzá egy kiskanálnyi kakukkfüvet, az apróra vágott fokhagymát és reszeljük bele a szerecsendiót.
- lépés 2A zöldborsót tegyük forrásban lévő vízbe 3 percig, majd szűrjük le és adjuk a hagymához.
- lépés 3Adjuk a hagymás keverékhez a spenótot is és keverjük el, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Terítsük ki a leveles tésztát és vágjunk kb. 10x10 cm-es négyzeteket belőle.
- lépés 5Tegyünk a töltelékből a négyzet egyik felére, szórjunk rá kis adag sajtot és hajtsuk össze. Villával nyomkodjuk össze a tészta széleit.
- lépés 6Kenjük le a tetejüket felvert tojássárgájával, szórjuk meg szezámmaggal és egy késsel ejtsünk metszéseket a péksüteményeken.
- lépés 7Helyezzük a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 20-30 percig, ameddig aranybarna lesz a teteje.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Sült fokhagymás zöld krémleves fodroskel és bacon chips-szel
Ez a fagyasztott zöldségkeverékből készült krémleves lélekmelengető recept lehet gazdag ízével, valamint ropogós házi készítésű fodroskel és bacon chip-szel megkoronázva.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Fedezze fel ezt is...