Pinterest

Zöldfőzelék buggyantott tojással

Fokhagymás, vajas, petrezselymes zöldfőzelék recept, saját magával sűrítve. Tetején szemet gyönyörködtető buggyantott tojás, újhagyma és petrezselyem.
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix krémleves zöldségkeverék

1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

3 dl alaplé

5 dkg vaj

3 tojás

3 szál újhagyma



bors
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix krémleves zöldségkeverék

1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

3 dl alaplé

5 dkg vaj

3 tojás

3 szál újhagyma



bors
  1. lépés 1
    Olvasszuk fel a vajat egy lábasban és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott újhagyma fehér részét, pároljuk pár percig
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a Bonduelle Zöld Mix krémleves zöldségkeveréket és a Vapeur zöldborsót, sózzuk, borsozzuk. Öntsünk fel az alaplével és forraljuk fel. Pároljuk 5 percig.
  3. lépés 3
    Merjük ki a zöldségek egyharmadát és botmixerrel pürésítsük egy kevés alaplével együtt, majd öntsük vissza az egészben hagyott zöldségekhez.
  4. lépés 4
    Forraljunk vizet egy kislábosban (kb. 5 ujjnyi magas legyen a víz) a buggyantott tojáshoz, ha felforrt vegyük takarékra, hogy a víz éppen csak gyöngyözzön (ne bugyogjon, csak apró buborékokat kell látnunk).
  5. lépés 5
    Törjünk fel egy tojást egy kis tálkába és közelről, óvatosan öntsük a vízbe.
  6. lépés 6
    3 perc után szűrő kanállal vegyük ki őket. Ismételjük meg a másik 2 tojással is.
  7. lépés 7
    A főzeléket tálaljuk a buggyantott tojással, szórjuk meg aprított petrezselyemmel és az újhagyma felkarikázott zöldjével.