Töltött kaliforniai paprika harissás Cerealival
Sütőben sült színes kaliforniai paprikák, a fokhagymás, chilis, fűszeres harissa pasztával átforgatott sütőtökös-hajdinás Cerealival és csicseriborsóval töltve. Reszelt citromhéj, kevés citromlé és friss petrezselyem tökéletesíti az ízeket a receptben. Opcionálisan kerülhet a tetejére sajt is.
Közepes nehézségű
3 személy
30 perc
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali sütőtök és hajdina keverék
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
6 dkg cheddar
2 tk. harissa
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
6 dkg cheddar
2 tk. harissa
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali sütőtök és hajdina keverék
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
6 dkg cheddar
2 tk. harissa
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
6 dkg cheddar
2 tk. harissa
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- lépés 2Egy serpenyőben hevítsünk olajat és dobjuk rá az apróra vágott fokhagymát, pár perc után adjuk hozzá a megfelezett koktélparadicsomot és harissát, és nagy lángon kevergessük.
- lépés 3Adjuk hozzá a sütőtök és hajdina keveréket és a csicseriborsó konzervet, sózzuk, borsozzuk és forrósítsuk össze.
- lépés 4Reszeljük bele a citrom héját, facsarjuk bele fél citrom levét és keverjük bele az apróra vágott petrezselymet is (a tálaláshoz tegyünk félre egy keveset).
- lépés 5A paprikákat vágjuk félbe és magozzuk ki. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal és kissé sózzuk, borsozzuk a belsejüket.
- lépés 6Halmozzunk a paprikafelekre a töltelékből, majd tepsire téve, süssük őket 25-30 percig. Mielőtt letelik a sütési idő, pár perccel hamarabb szórjuk meg reszelt cheddarral és toljuk vissza, hogy a sajt ráolvadjon.
- lépés 7Forrón tálaljuk, a maradék petrezselyemmel megszórva.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Sütőtökös curry garnélával és ananásszal
Egy friss, üde fogás, ami a tél vége felé mindenkinek jól fog esni. Különleges, sokrétegű ízvilágával és színeivel vacsoravendégeinket is megörvendeztethetjük vele.
Fedezze fel ezt is...