Tojáskrém zöldborsóval
Húsvéti tojáskrém zsenge zöldborsóval, friss snidlinggel és krémes majonézes szósszal. Bagett szeletekkel és ropogós zöldség hasábokkal tálaljuk.
Nehéz
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
20 dkg Bonduelle Vapeur Zöldborsó
6 db tojás
2 ek magos mustár
2 ek majonéz
2 ek tejföl
fél citrom
kis csokor snidling
só, bors
6 db tojás
2 ek magos mustár
2 ek majonéz
2 ek tejföl
fél citrom
kis csokor snidling
só, bors
hozzávalók 4 személyre
20 dkg Bonduelle Vapeur Zöldborsó
6 db tojás
2 ek magos mustár
2 ek majonéz
2 ek tejföl
fél citrom
kis csokor snidling
só, bors
6 db tojás
2 ek magos mustár
2 ek majonéz
2 ek tejföl
fél citrom
kis csokor snidling
só, bors
- lépés 1A tojásokat főzzük keményre. Öblítsük le hideg vízzel és pucoljuk meg. Tegyük a tojásokat egy nagy tálba és villával törjük össze őket.
- lépés 2Közben forrásban lévő sós vízben főzzük 3 percig a zöldborsót, majd szűrjük le.
- lépés 3Adjuk a tojáshoz a mustárt, a majonézt, a tejfölt, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget is.
- lépés 4Keverjük a zöldborsót a tojáskrémhez és kínáljunk mellé friss zöldségeket és bagett szeleteket.
- lépés 5Sütőpapírral bélelt tepsin süssük a nyuszikat kb. 15 percig, de figyeljük közben: akkor vannak kész, ha a színük szép világos barna.
- lépés 6Közben készítsük el a tojáskrémet: a tojásokat főzzük keményre, miután kihűltek egy villával törjük össze őket.
- lépés 7Mindeközben dobjuk forrásban lévő sós vízbe a zöldborsót és főzzük 3 percig, majd szűrjük le.
- lépés 8Adjuk a tojáshoz a mustárt, a majonézt, a tejfölt, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget is. Keverjünk a zöldborsót a tojáskrémhez és tálaljuk a kisült nyuszi zsömlékkel és friss tavaszi zöldségekkel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Színes zöldség terrine zöldborsóval
A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...















