Pinterest

Tojáskrém zöldborsóval

Húsvéti tojáskrém zsenge zöldborsóval, friss snidlinggel és krémes majonézes szósszal. Bagett szeletekkel és ropogós zöldség hasábokkal tálaljuk.
Nehéz
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
20 dkg Bonduelle Vapeur Zöldborsó

6 db tojás

2 ek magos mustár

2 ek majonéz

2 ek tejföl

fél citrom

kis csokor snidling

só, bors
hozzávalók 4 személyre
20 dkg Bonduelle Vapeur Zöldborsó

6 db tojás

2 ek magos mustár

2 ek majonéz

2 ek tejföl

fél citrom

kis csokor snidling

só, bors
  1. lépés 1
    A tojásokat főzzük keményre. Öblítsük le hideg vízzel és pucoljuk meg. Tegyük a tojásokat egy nagy tálba és villával törjük össze őket.
  2. lépés 2
    Közben forrásban lévő sós vízben főzzük 3 percig a zöldborsót, majd szűrjük le.
  3. lépés 3
    Adjuk a tojáshoz a mustárt, a majonézt, a tejfölt, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget is.
  4. lépés 4
    Keverjük a zöldborsót a tojáskrémhez és kínáljunk mellé friss zöldségeket és bagett szeleteket.
  5. lépés 5
    Sütőpapírral bélelt tepsin süssük a nyuszikat kb. 15 percig, de figyeljük közben: akkor vannak kész, ha a színük szép világos barna.
  6. lépés 6
    Közben készítsük el a tojáskrémet: a tojásokat főzzük keményre, miután kihűltek egy villával törjük össze őket.
  7. lépés 7
    Mindeközben dobjuk forrásban lévő sós vízbe a zöldborsót és főzzük 3 percig, majd szűrjük le.
  8. lépés 8
    Adjuk a tojáshoz a mustárt, a majonézt, a tejfölt, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget is. Keverjünk a zöldborsót a tojáskrémhez és tálaljuk a kisült nyuszi zsömlékkel és friss tavaszi zöldségekkel.