Tejes zöldborsó fagyi
Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pedig elkápráztat ebben a hideg desszertben.
Nehéz
4 személy
30 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
3 nagy tojás
100 g cukor
30 cl tej
20 cl zsíros tejszín
500 g friss vagy fagyasztott borsó
Egy marék mentalevél
100 g cukor
30 cl tej
20 cl zsíros tejszín
500 g friss vagy fagyasztott borsó
Egy marék mentalevél
hozzávalók 4 személyre
3 nagy tojás
100 g cukor
30 cl tej
20 cl zsíros tejszín
500 g friss vagy fagyasztott borsó
Egy marék mentalevél
100 g cukor
30 cl tej
20 cl zsíros tejszín
500 g friss vagy fagyasztott borsó
Egy marék mentalevél
- lépés 1Főzzük a borsót 8 percig sós, forrásban lévő vízben. Csöpögtessük le, majd merítsük jeges vízbe, hogy zöld maradjon.
- lépés 2Készítsünk el a tejsodót. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral. Forraljuk fel a tejet és a tejszínt. Csorgassuk a tojássárgájába, majd öntsük vissza a serpenyőbe. Lassú tűzön, forralás nélkül főzzük addig, amíg a tejszín bevonja a kanalat.
- lépés 3Adjuk hozzá a borsót és a mentaleveleket. Turmixoljuk össze, majd szűrjük le. Hagyjuk kihűlni, utána tegyük a hűtőbe.
- lépés 4Öntsük a keveréket egy fagylaltkészítőbe, és hagyjuk megdermedni a használati utasítás szerint. Tölcsérben tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Póréhagymás-zöldborsós spagetti
20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldborsót vajjal és tejszínnel krémesítjük, végül reszelt citromhéjjal ízesítjük. Frissen főtt spagettivel összeforgatva kellemes, izgalmas receptet kapunk.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Fedezze fel ezt is...