Tavaszi bableves
Tartalmas leves recept tele friss zöldséggel, zellerzölddel, ami a konzerv babnak köszönhetően gyorsan elkészül. Egy kanál tejföllel és pirospaprikával meghintve még nagyszerűbb fogást kapunk.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
25 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle vörösbab konzerv
2 szál angol zeller 2 sárgarépa
2 fehérrépa
5 szem koktélparadicsom
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 liter zöldségalaplé vagy víz
só
bors
olívaolaj
tejföl
füstölt pirospaprika
2 szál angol zeller 2 sárgarépa
2 fehérrépa
5 szem koktélparadicsom
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 liter zöldségalaplé vagy víz
só
bors
olívaolaj
tejföl
füstölt pirospaprika
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle vörösbab konzerv
2 szál angol zeller 2 sárgarépa
2 fehérrépa
5 szem koktélparadicsom
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 liter zöldségalaplé vagy víz
só
bors
olívaolaj
tejföl
füstölt pirospaprika
2 szál angol zeller 2 sárgarépa
2 fehérrépa
5 szem koktélparadicsom
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 liter zöldségalaplé vagy víz
só
bors
olívaolaj
tejföl
füstölt pirospaprika
- lépés 1Vágjuk apóra a hagymát és dinszteljük meg az olívaolajon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
- lépés 2Karikázzuk fel a sárga- és fehérrépát, szeleteljük az angol zellert, felezzük meg a koktélparadicsomokat és dobjuk őket a hagymához, pár percig pirítsuk őket együtt, majd öntsük hozzá a babot is.
- lépés 3Öntsük fel az alaplével/vízzel, sózzuk, borsozzuk és főzzük kb. 25 percig, ameddig megpuhulnak a zöldségek.
- lépés 4Vágjuk apróra a petrezselymet és szórjuk meg vele a levest, de már ne főzzük.
- lépés 5Tálaljuk a levest, majd kanalazzunk rá tejfölt és szórjuk meg egy kevés füstölt pirospaprikával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Darált húsos, gombás-babos töltött batyu
Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökéletes piknikre vagy uzsonnára, mivel jól szállítható. Friss salátával kiegészítve könnyű vacsorának is kiváló. Elkészítésében a gyerekek is segédkezhetnek.
Piros pestós fusilli saláta és bruschetta
Az ízletes szárított paradicsom pesto egyszerű felhasználása két fogáshoz: könnyű fusilli salátában friss spenóttal, lilahagymával és fetával, illetve egy friss paradicsommal, bazsalikommal és parmezánnal kevert mártogatósban. A különböző fogásokkal egyszerre kápráztathatjuk el vendégeinket.
Fedezze fel ezt is...